Eliano Reijnders

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Eliano Reijnders

Eliano Reijnders is een Nederlandse middenvelder. Sinds de zomer van 2016 komt hij uit voor PEC Zwolle, waar hij in 2020 debuteerde.

  • Reijnders speelt momenteel voor PEC Zwolle
  • De middenvelder speelt momenteel voor FC Twente en FC Utrecht
  • Hij is de broer van profvoetballer Tijjani Reijnders
  • Ook zijn vader Martin heeft een verleden als prof

Clubcarrière

Reijnders werd op 23 oktober 2000 geboren in het Finse Tampere. Zijn vader Martin Reijnders speelde destijds in het nabijgelegen Valkeakoski voor FC Haka. Het gezin bestond eveneens uit zijn oudere broer Tijjani Reijnders, die eveneens profvoetballer is geworden. De gebroeders speelden samen in de jeugdopleiding van FC Twente. Zij kozen in 2015 voor een overstap naar PEC Zwolle, maar de benodigde vergoeding zorgde ervoor dat het duo eerst nog een jaar werd ondergebracht bij amateurclub CSV ’28.

Debuut voor PEC Zwolle

In 2016 kreeg PEC Zwolle dan toch de beschikking over de gebroeders Reijnders. Bijna twee jaar later ondertekende Eliano zijn eerste profcontract bij De Blauwvingers, waar hij in oktober 2018 voor het eerst op de bank mocht plaatsnemen. Zijn daadwerkelijke debuut liet toen nog even op zich wachten. Pas op 21 oktober 2020 mocht de jongste Reijnders aantreden in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (0-2 nederlaag). Na 74 minuten viel hij in voor aanvaller Mike van Duinen.

Reijnders maakte op 21 oktober 2020 zijn eerste doelpunt als profvoetballer. In de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-1) viel de middenvelder na 62 minuten in en drie minuten later maakte hij de openingstreffer. Een rol als matchwinner bleef echter uit, omdat Finn Stokkers vlak voor tijd een punt redde voor de thuisclub. Met drie doelpunten en drie assists uit dertig wedstrijden beleefde de rechtspoot een acceptabel debuutseizoen voor PEC Zwolle.

Verhuurd aan FC Utrecht

In het seizoen 2021-2022 noteerde Reijnders 26 officiële duels voor PEC Zwolle (drie assists). In de zomer van 2022 werd hij voor een seizoen uitgeleend aan FC Utrecht, dat ook een optie tot koop verkreeg. Namens de Domstedelingen speelde de middenvelder geen enkele wedstrijd in de hoofdmacht. Reijnders werd louter ingezet bij Jong FC Utrecht, waar hij vier assists produceerde in 35 competitiewedstrijden. In de zomer van 2023 maakte de Utrecht-leiding geen gebruik van de koopoptie.

Juichen voor PEC Zwolle (Pro Shots)

Terugkeer in Zwolle

Voor het seizoen 2023-2024 keerde Reijnders terug bij PEC Zwolle. Op 17 september 2023 scoorde hij zelfs in de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles (1-1).

Laatste update: 23 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie