PSV laat geen spaan heel van PEC, hattrick De Jong

Foto: PSV laat geen spaan heel van PEC, hattrick De Jong

PSV heeft op zaterdagavond op bijzonder makkelijke wijze afstand genomen en gewonnen van PEC Zwolle. Na 45 minuten spelen stond het 1-2 voor de Eindhovenaren, maar vooral in de tweede helft walsten die over hun tegenstander heen. Luuk de Jong was wederom trefzeker voor zijn elftal, ditmaal zelfs niet één, niet twee, maar drie keer.

PEC heeft geen enkele kans tegen PSV, 1-7

De beginfase in Zwolle was vooral voor het duo Joey Veerman-Isaac Babadi. De beide middenvelders kregen kansen en via de één leek de ander op een gegeven moment te scoren. Althans: Veerman verzorgde het ‘voorvoorwerk’, Jordan Teze bracht de bal bij Babadi, die er 0-1 van maakte. Wegens buitenspel ging er echter een streep door de treffer van de jonge contractrebel.

Het bleek uitstel van executie, van na iets minder dan een half uurtje spelen kwam PSV alsnog op voorsprong, zij het via Johan Bakayoko. En drie minuten later was het wéér raak: De Jong viel, maar wist de bal toch in het netje te werken met enig kunst-en-vliegwerk. Eliano Reijnders bracht een klein beetje spanning terug, maar dat was slechts van korte duur.

Telraam

In de tweede helft konden we het telraam er namelijk bij pakken. De 1-3 kwam op naam van De Jong, die de honderdste officiële goal van PSV van dit seizoen maakte, waarna ook Bakayoko zijn teller op twee bracht. Dit duelletje werd echter gewonnen door de spits, die de 1-5 scoorde op aangeven van Hirving Lozano. Sam Kersten maakte er vervolgens 1-6 van met een knullig eigen doelpunt, waarna invaller Ricardo Pepi voor het slotakkoord zorgde met de 1-7.

Scoreverloop: 0-1 (29′) J. Bakayoko, 0-2 (32′) L. de Jong, 1-2 (41′) E. Reijnders, 1-3 (51′) L. de Jong, 1-4 (61′) J. Bakayoko, 1-5 (71′) L. de Jong, 1-6 (74′) S. Kersten (eigen goal), 1-7 (86′) R. Pepi

PSV heer en meester in de Eredivisie?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
207+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie