Sam Kersten

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Sam Kersten

Sam Kersten is een Nederlandse centrale verdediger. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van PEC Zwolle naar sc Heerenveen.

  • Kersten speelt momenteel voor sc Heerenveen
  • De verdediger kwam in de zomer van 2024 over van PEC Zwolle
  • Eerder kwam hij uit voor FC Den Bosch

Clubcarrière Sam Kersten

De geboortewieg van Kersten stond op 30 januari 1998 in Nijmegen. Zijn voetbalcarrière ging van start bij amateurclub VV Ravenstein. Via TOP Oss en NEC maakte de rechtsbenige verdediger op jonge leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van FC Den Bosch.

Doorbraak in Den Bosch

Kersten maakte op 2 december 2016 zijn debuut als profvoetballer. In de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (2-2) mocht de verdefiger na 78 minuten invallen voor de geblesseerd geraakte Jeremy Fernandes. Tijdens de laatste vier Eerste Divisie-wedstrijden van het seizoen deed de technische staf van FC Den Bosch opnieuw een beroep op hem. In de voorbereiding van 2017 wist hij zich definitief in de basiself te knokken.

In de seizoenen 2017-2018 en 2018-2019 speelde Kersten het overgrote merendeel van de wedstrijden van FC Den Bosch. Scoren deed hij niet voor de Bosschenaren. Zijn afscheid vond plaats tijdens de play-offs om promotie/degradatie van 2009. Door toedoen van Go Ahead Eagles (2-2 uit, 0-1 thuis) werd zijn team uitgeschakeld in de halve finale. De teller bleef daardoor steken op 77 officiële wedstrijden.

Sam Kersten (PEC Zwolle)
Sam Kersten in balbezit tegen Ajax (Pro Shots)

Sterkhouder bij PEC

In de zomer van 2019 tekende Kersten een tweejarig contract met optiejaar bij PEC Zwolle. Op 25 augustus maakte de rechtspoot zijn debuut voor De Blauwvingers, die in eigen huis een 2-2 gelijkspel noteerden tegen Sparta Rotterdam. Mede door de uitbraak van de coronapandemie speelde hij maar zestien officiële wedstrijden in zijn eerste seizoen voor PEC. Dat aantal wist hij in het volgende seizoen ruimschoots te overtreffen door 28 keer in actie te komen.

Door een knieblessure stond Kersten tussen december 2021 en november 2022 buitenspel. Zijn team was inmiddels gedegradeerd uit de Eredivisie, maar wist onder trainer Dick Schreuder meteen bovenin mee te draaien in de Keuken Kampioen Divisie. Mede dankzij een heroïsche 13-0 overwinning op diens oude club FC Den Bosch keerde de club binnen één seizoen terug op het hoogste niveau.

Tijdens het seizoen 2023-2024 speelde Kersten mee in alle 35 officiële wedstrijden van PEC Zwolle. Zijn team speelde zich veilig door als twaalfde te eindigen, één plek onder sc Heerenveen. In april 2024 tekende de transfervrije verdediger een driejarig contract bij de club uit Friesland.

Laatste update: 28 mei 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie