IJsselderby: gelijkmaker in 99e (!) minuut

De IJsselderby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle is op zondagmiddag geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Lang dachten de Zwollenaren dat het volle pond hen toekwam in het hol van de leeuw, de Adelaarshorst, maar diep in de blessuretijd zorgde een strafschop toch nog voor een domper…

Go Ahead Eagles-PEC Zwolle 1-1

De wedstrijd in Deventer begon vrij tumultueus, want al heel erg snel voelde scheidsrechter Dennis Higler zich genoodzaakt om het duel stil te leggen, nadat er een voorwerp op het veld was gegooid. De onderbreking duurde maar kort en daarna was het toch echt tijd voor voetbal.

De Eagles vielen aan en kregen ook de eerste grote kans van de middag: Oliver Edvardsen kreeg de bal van Bobby Adekanye en ging op doelverdediger Jasper Schendelaar af. Die raakte de aanvaller van de tegenpartij en dus ging de bal op de stip: een uitgelezen kans op de 1-0, ware het niet dat Schendelaar redde.

Ook aan de andere kant van het veld was er gevaar te noteren en zelfs een doelpunt, maar die goal, gemaakt door Lennart Thy, werd afgekeurd wegens buitenspel. Diezelfde Thy was echter de man van de 0-1, diep in de tweede helft. Na een fout van Go Ahead-aanvoerder Bas Kuipers kon de spits ervandoor, waarna hij goalie Jeffrey de Lange kundig verschalkte met een lobje.

Vlaag van verstandsverbijstering

PEC dacht dus te gaan winnen, maar dat feestje ging niet door. In de extra speeltijd ging Sam Kersten het duel aan met Victor Edvardsen, maar daarbij raakte hij de bal (totáál onnodig) met zijn ellenboog. De VAR boog zich eventjes over het moment, maar het verdict was toch echt een penalty. Die werd genomen door Mats Deijl en die toverde de 1-1 op het scorebord in de 99e (!) minuut.

Scoreverloop: 0-1 (77′) L. Thy, 1-1 (90′) M. Deijl