Heerenveen strikt eerste zomeraanwinst

Foto: Heerenveen strikt eerste zomeraanwinst

sc Heerenveen heeft de eerste zomeraanwinst gepresenteerd in de persoon van Sam Kersten. De 26-jarige verdediger komt transfervrij over van PEC Zwollen en tekent in Friesland een contract voor drie seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Heerenveen neemt Kersten transfervrij over van Zwolle

Kersten speelde de afgelopen vijf seizoenen in Zwolle, nadat hij in 2019 voor enkele tonnen werd weggekocht bij FC Den Bosch. Bij Zwolle groeide Kersten uit tot een betrouwbare kracht in de achterhoede en kwam hij in totaal tot 109 officiële duels. Zwolle had Kersten zelf graag gehouden. “Het is heel jammer dat Sam ons na dit seizoen gaat verlaten. We hadden hem graag hier gehouden, maar dat is niet gelukt. In de onderhandelingen hebben wij als club het maximale geboden. Een bedrag passend binnen ons nieuwe salarishuis. Sam heeft dat bod goed overwogen, maar gekozen om een stap te maken en zijn vleugels uit te slaan. Dat is natuurlijk zijn goed recht”, vertelt Mark Coonen, technisch manager van Zwolle.

Eerste zomeraanwinst voor Heerenveen

Ferry de Haan, algemeen directeur van Heerenveen, ziet in Kersten een goede stabiele aanwinst voor Heerenveen. “Met de komst van Sam zetten we een eerste stap richting het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. Hij is een ervaren, stabiele en snelle verdediger. Een echte teamspeler. Dit seizoen heeft Sam bij PEC nog geen minuut gemist. We zijn ervan overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten als speler en karakter een waardevolle toevoeging zal zijn voor onze selectie.”

Kersten zelf zegt op de site van Zwolle toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. “Na vijf jaar vind ik het tijd om op een nieuwe plek een volgende stap te zetten. De periode hier in Zwolle zal ik gelukkig nooit vergeten. Ik kijk met heel veel plezier terug en wil iedereen bedanken voor de support. Maar voor het zover is, gaan we voor een heel mooi einde van dit seizoen.”

Is Kersten een goede aanwinst voor Heerenveen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie