Tijjani Reijnders

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Tijjani Reijnders

Tijjani Reijnders is een Nederlandse middenvelder. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van AZ naar het Italiaanse AC Milan.

  • Reijnders speelt momenteel voor AC Milan
  • De Italiaanse topclub haalde hem in 2023 op bij AZ
  • De middenvelder brak in Alkmaar door
  • Eerder kwam hij uit voor PEC Zwolle, FC Twente en RKC Waalwijk
  • In 2023 debuteerde hij voor het Nederlands elftal

Clubcarrière

Reijnders werd op 29 juli 1998 geboren in Zwolle. Zijn ouders vernoemden hem naar Tijjani Babangida, die in Nederland voor Ajax en een aantal andere clubs speelde. Ook zijn vader Martin en broer Eliano hebben het betaald voetbal bereikt.

De voetbalcarrière van Reijnders ging van start bij amateurclub WVF. Hij speelde zich hier in de kijker bij FC Zwolle, dat tegenwoordig PEC Zwolle heet. Tussen 2011 en 2015 speelde de middenvelder voor FC Twente, waarna hij in de periode 2015-2016 zijn voetbalkunsten vertoonde bij de amateurs van CSV ’28.

Via PEC Zwolle naar AZ

In 2016 sloot Reijnders opnieuw aan bij PEC Zwolle. De middenvelder doorliep het laatste deel van zijn jeugdopleiding in diens geboorteplaats en debuteerde daar tevens als profvoetballer. Op 13 augustus 2017 mocht Reijnders in de 91ste minuut van het Eredivisie-duel met Roda JC Kerkrade (4-2 overwinning) invallen. Het bleek zijn enige officiële optreden in PEC-shirt.

In de zomer van 2017 ondertekende Reijnders een driejarig contract bij AZ, dat ook twee optiejaren bedong. In zijn eerste seizoenen voor de Alkmaarse club speelde de middenvelder maar sporadisch in de hoofdmacht. Hij deed vooral bagage op als speler van Jong AZ, waarvoor hij 92 duels speelde in de Keuken Kampioen Divisie.

RKC Waalwijk

In het seizoen 2019-2020 werd Reijnders na de winterstop uitgeleend aan RKC Waalwijk. De middenvelder had slechts acht wedstrijden achter zijn naam staan op het moment dat het coronavirus ongenadig hard toesloeg in Nederland, waardoor het voetbalseizoen voortijdig werd beëindigd. Reijnders keerde daarna weer terug in Alkmaar.

(Pro Shots)

Doorbraak bij AZ

Vanaf het seizoen 2020-2021 kreeg Reijnders de kans in de A-selectie van AZ. In de eerste twee jaar na zijn verhuurbeurt bij RKC maakte de middenvelder vooral zijn minuten als invaller, al mocht hij ook al meermaals in de basis starten. Sinds de zomer van 2022 is hij een vaste waarde bij AZ. In januari 2023 werd zijn contract dan ook opengebroken tot medio 2027.

Reijnders speelde 128 officiële wedstrijden voor AZ, waarin hij dertien goals maakte en vijftien assists produceerde. Daarmee speelde hij zich in de kijker bij Oranje-bondscoach Ronald Koeman en buitenlandse clubs. In de zomer van 2023 resulteerde dit in een transfer naar AC Milan. Naar verluidt kwamen beide partijen een deal ter waarde van ruim twintig miljoen euro overeen.

(Pro Shots)

AC Milan

Reinders debuteerde op 21 augustus in het shirt van AC Milan. Met een assist op Olivier Giroud stond hij meteen aan de basis van de 0-2 overwinning op Bologna.


Interlandcarrière

Reijnders debuteerde in zijn AZ-periode nog niet voor het Nederlands elftal, maar op 7 september 2023 gunde Koeman hem dan toch zijn eerste minuten. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland (3-0 zege) viel de middenvelder na 65 minuten in voor Marten de Roon. Hij maakte zijn basisdebuut als A-international op 13 oktober van datzelfde jaar, in de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen Frankrijk.

Laatste update: 13 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie