Christian Pulisic

Age: 24
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Christian Pulisic

Christian Pulisic is een rechtsbuiten uit de Verenigde Staten. Sinds begin 2019 draagt de Amerikaan het shirt van Premier League-club Chelsea.

Pulisic zag het levenslicht op 18 september 1998 in het Amerikaanse plaatje Hershey (Pennsylvania). In eigen land kwam de multifunctionele voetballer uit voor de jeugdopleidingen van Brackley Town, Michigan Rush en PA Classics. Bij laatstgenoemde club speelde de Amerikaan zich in de kijker bij de Duitse topclub Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund

In februari 2015 maakte Pulisic de overstap van PA Classics naar Borussia Dortmund. Een klein jaar later, op 30 januari 2016, debuteerde de vleugelaanvaller namens BVB in de Duitse Bundesliga (2-0 overwinning op FC Ingolstadt 04). De rechtspoot kreeg vanaf dat moment regelmatig speeltijd in de A-selectie om uiteindelijk een vaste basisklant te worden. Na de zomer van 2019 stond diens teller op 127 officiële wedstrijden voor Dortmund (negentien goals, zestien assists). Gedurende zijn verblijf in Duitsland won hij de DFB-Pokal één keer, in 2017.

Chelsea

In januari 2019 werden Chelsea en Borussia Dortmund het eens over een transfer van Pulisic. De Engelse topclub betaalde 64 miljoen euro voor de Amerikaanse rechtsbuiten, die het seizoen nog wel afmaakte in Duitsland. Sinds de zomer van dat jaar is hij actief voor Chelsea, al dan niet als basisspeler. In 2021 beleefde hij een geweldig jaar door achtereenvolgens de Champions League, Europese Supercup en wereldbeker voor clubteams te winnen met de Londenaren.

Interlandcarrière

Pulisic doorliep een aantal vertegenwoordigende jeugdelftallen van de Verenigde Staten. Zijn debuut als A-international maakte de aanvaller op 29 maart 2016 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Guatemala (4-0 zege) onder bondscoach Jürgen Klinsmann. Sindsdien is hij actief geweest op verschillende Gold Cups en het WK van 2022. Tijdens deze laatste eindronde in Qatar maakte Pulisic het winnende doelpunt tegen Iran (0-1), waardoor de Amerikanen in de achtste finale mochten aantreden tegen het Nederlands elftal (3-1 nederlaag).

Laatste update: 17 februari 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie