Christian Pulisic

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Christian Pulisic

Christian Pulisic is een rechtsbuiten uit de Verenigde Staten. In de zomer van 2023 maakte de Amerikaan de overstap van Chelsea naar AC Milan.

  • Pulisic speelt momenteel voor AC Milan
  • De aanvaller speelde eerder voor Borussia Dortmund en Chelsea
  • In 2021 won hij de Champions League
  • Pulisic veroverde in 2017 de DFB-Pokal
  • Hij debuteerde in 2016 als Amerikaans international

Clubcarrière

Pulisic zag het levenslicht op 18 september 1998 in het Amerikaanse plaatje Hershey (Pennsylvania). In eigen land kwam de multifunctionele voetballer uit voor de jeugdopleidingen van Brackley Town, Michigan Rush en PA Classics. Bij laatstgenoemde club speelde de Amerikaan zich in de kijker bij de Duitse topclub Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund

In februari 2015 maakte Pulisic de overstap van PA Classics naar Borussia Dortmund. Een klein jaar later, op 30 januari 2016, debuteerde de vleugelaanvaller namens BVB in de Duitse Bundesliga (2-0 overwinning op FC Ingolstadt 04). De rechtspoot kreeg vanaf dat moment regelmatig speeltijd in de A-selectie om uiteindelijk een vaste basisklant te worden. Na de zomer van 2019 stond diens teller op 127 officiële wedstrijden voor Dortmund (negentien goals, zestien assists). Gedurende zijn verblijf in Duitsland won hij de DFB-Pokal één keer, in 2017.

Chelsea

In januari 2019 werden Chelsea en Borussia Dortmund het eens over een transfer van Pulisic. De Engelse topclub betaalde 64 miljoen euro voor de Amerikaanse rechtsbuiten, die het seizoen nog wel afmaakte in Duitsland. Sinds de zomer van dat jaar is hij actief voor Chelsea, al dan niet als basisspeler. In 2021 beleefde hij een geweldig jaar door achtereenvolgens de Champions League, Europese Supercup en wereldbeker voor clubteams te winnen met de Londenaren.

In het seizoen 2022-2023 mocht Pulisic in dertig wedstrijden van Chelsea opdraven, waarvan de meerderheid als invaller. Maar liefst drie managers (Thomas Tuchel, Graham Potter en Frank Lampard) stonden dat seizoen voor de groep in Londen, maar de Amerikaan wist zich niet vast in het elftal te knokken. Zijn team presteerde collectief ook nog eens dramatisch met een twaalfde plaats op de ranglijst. Pulisic besloot te vertrekken naar AC Milan, dat ruim twintig miljoen euro voor hem neertelde.

(Pro Shots)

AC Milan

Op 21 augustus 2023 maakte Pulisic zijn debuut voor AC Milan. Op bezoek bij Bologna bepaalde hij de eindstand op 0-2. Vijf dagen later debuteerde de Amerikaan voor het thuispubliek tegen Torino (4-1 zege) en opnieuw leverde dit een treffer op.


(Pro Shots)

Interlandcarrière

Pulisic doorliep een aantal vertegenwoordigende jeugdelftallen van de Verenigde Staten. Zijn debuut als A-international maakte de aanvaller op 29 maart 2016 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Guatemala (4-0 zege) onder bondscoach Jürgen Klinsmann. Sindsdien is hij actief geweest op verschillende Gold Cups en het WK van 2022. Tijdens deze laatste eindronde in Qatar maakte Pulisic het winnende doelpunt tegen Iran (0-1), waardoor de Amerikanen in de achtste finale mochten aantreden tegen het Nederlands elftal (3-1 nederlaag).

Laatste update: 28 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie