AC Milan wint ondanks fraaie treffer Schuurs

AC Milan heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de Italiaanse Serie A. De Italiaanse topclub won ondanks een tegentreffer van Perr Schuurs met 4-1 van Torino.

Milanese formatie maatje te groot voor Torino

In het eerste half uur zagen de supporters in San Siro geen treffers, maar daarna ging het plotseling hard. De rekening werd geopend door Christian Pulisic. Na een goedlopende aanval werd Schuurs verrast door Olivier Giroud en daardoor kon de Amerikaanse zomeraankoop eenvoudig afwerken: 1-0.

Schuurs werd bij de openingstreffer dus in de luren gelegd, maar zorgde kort daarna zelf ook voor een verrassing. Een afgeslagen aanval werd opnieuw in de zestien gebracht en de Nederlander liet zich van zijn meest stijlvolle kant zien door de bal met een halve omhaal tegen de touwen te werken: 1-1.

AC Milan liet zich niet van de wijs brengen door de gelijkmaker van Torino. Nog voor rust zorgden Olivier Giroud (strafschop) en Theo Hernández voor de 3-1 voorsprong. Giroud bepaalde in de tweede helft de eindstand op 4-1 door nogmaals raak te schieten vanaf de penaltystip. Schuurs maakte de overtreding.

Scoreverloop: 1-0 (33′) C. Pulisic, 1-1 (36′) P. Schuurs, 2-1 (43′) O. Giroud (strafschop), 3-1 (45′) T. Hernández, 4-1 (65′) O. Giroud (strafschop)