Theo Hernández

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Theo Hernández

Theo Hernández is een Franse linksback, die ook de Spaanse nationaliteit bezit. De international van Frankrijk is sinds de zomer van 2019 actief voor AC Milan.

  • Hernández speelt momenteel voor AC Milan
  • In 2022 won de linksback de Italiaanse Scudetto
  • Met Real Madrid veroverde hij de Champions League
  • Hernández debuteerde in 2021 voor de Franse ploeg
  • Ook zijn broer Lucas Hernández is profvoetballer

Clubcarrière

Theo Bernard François Hernández werd op 6 oktober 1997 geboren in het Franse Marseille. Hij is het broertje van Lucas Hernández, met wie hij zelfs samenspeelde bij de nationale ploeg van Frankrijk. Zelf speelde hij in de jeugdopleidingen van Rayo Majadahonda (2006-2007) en Atlético Madrid.

Deportivo Alavés

Hernández doorliep de jeugdopleiding van Atlético Madrid. De Spaanse topclub verhuurde de Fransman in het seizoen 2016-2017 aan Deportivo Alavés, waar hij debuteerde op het hoogste niveau. Hij speelde hier 38 officiële wedstrijden. De verdediger maakte twee doelpunten in Alavés-shirt, waaronder de gelijkmaker in de Copa del Rey-finale tegen FC Barcelona (3-1 nederlaag).

Real Madrid

Voor de hoofdmacht van Atlético Madrid zou Hernández geen enkele officiële wedstrijd spelen. In de zomer van 2017 maakte de linksback de gevoelige overstap naar Real Madrid, dat dertig miljoen euro neertelde voor zijn handtekening. In de Supercopa-return tegen FC Barcelona (2-0 overwinning) maakte de Franse verdediger zijn debuut voor De Koninklijke. De heenwedstrijd was al in 1-3 geëindigd, waardoor hij meteen zijn eerste prijs mocht bijschrijven.

De overstap naar Real Madrid bracht Hernández niet het gehoopte effect. In het seizoen 2016-2017 bleef hij steken op 23 officiële wedstrijden in het maagdelijke wit, waaronder dertien in de Primera División. Hij had een bijrol in het winnen van de Europese Supercup, de wereldbeker voor clubteams en het prolongeren van de Champions League-titel.

Real Sociedad

Hernández werd in het seizoen 2018-2019 uitgeleend aan competitiegenoot Real Sociedad. Voor de Basken debuteerde hij op 18 augustus 2018 in de competitiewedstrijd tegen Villarreal (1-2 overwinning). Ondanks een rode kaart in de uitwedstrijd tegen SD Huesca werd er dat seizoen 28 keer een beroep op hem gedaan in alle competities. Dit leverde één treffer op.

(Pro Shots)

AC Milan

Hernández vertrok in de zomer van 2019 permanent bij Real Madrid, dat hem voor twintig miljoen euro doorverkocht aan AC Milan. Hij maakte zijn debuut in de met 0-2 verloren stadsderby tegen aartsrivaal Internazionale. Hernández werd vanaf dat moment een vaste waarde bij de Rossoneri en moest in het seizoen 2019-2020 alleen door schorsingen nog een aantal wedstrijden missen. Met 66 punten eindigde AC Milan op een teleurstellende zesde plaats in de Serie A.

In de daaropvolgende seizoenen liep het een stuk beter bij AC Milan. In zijn tweede contractjaar moest de club nog genoegen nemen met een derde plaats, maar in 2022 werd de landstitel behaald. Hernández had met vijf doelpunten en zes assists in 32 competitieduels een belangrijk aandeel in dit kampioenschap. Dat succes kon niet worden doorgetrokken in het seizoen 2022-2023, al bereikte de Milanese formatie nog wel de halve finale van de Champions League.


Interlandcarrière

Hernández maakte als voormalig jeugdinternational op 7 september 2021 zijn debuut voor de nationale ploeg van Frankrijk. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland (2-0 overwinning) gunde bondscoach Didier Deschamps hem negentig minuten speeltijd. De linkervleugelverdediger maakte zijn eerste interlanddoelpunt in diens tweede wedstrijd, in de halve finale van de Final Four van de Nations League tegen België (2-3 zege). Met een assist stond Hernández aan de basis van de met 1-2 gewonnen finale tegen Spanje.

(Pro Shots)

Op het WK 2022 in Qatar behoorde Hernández opnieuw tot de selectie van Frankrijk. Hij speelde zes van de zeven wedstrijden op het wereldkampioenschap, waar Les Bleus titelprolongatie werd ontnomen door een verloren strafschoppenserie in de finale tegen Argentinië. Eigenlijk zou Hernández helemaal niet zoveel minuten maken, maar in de eerste groepswedstrijd tegen Australië (4-1 zege) moest hij uitgerekend zijn broer Lucas Hernández vervangen.

Laatste update: 8 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie