Inter grijpt Scudetto na winst op AC Milan

De Italiaanse landskampioen luistert voor de twintigste keer naar de naam Internazionale. Uitgerekend een 1-2 overwinning op aartsrivaal AC Milan, met Tijjani Reijnders als enige Nederlander in de basis, gaf maandagavond het beslissende duwtje.

Dumfries krijgt rood in historische kampioenswedstrijd

Inter wist al vroeg in het seizoen een stevige voorsprong te bemachtigen op de concurrenten. Het was dan ook niet de vraag óf de manschappen van Simone Inzaghi kampioen zouden worden, maar vooral wanneer. De laatste weken werd daarbij vooral naar de Milanese derby van maandagavond gekeken.

AC Milan had het kampioensfeest natuurlijk dolgraag willen verpesten, maar in de praktijk bleek niet alleen het verschil op de ranglijst groot. Inter voetbalde veel makkelijker en werd na achttien minuten beloond. Francesco Acerbi kopte een hoekschop tegen de touwen.

Bezoekers lopen uit

Slechts bij vlagen wist AC Milan gevaar te stichten, zoals vlak voor rust via Rafael Leão. Inter wist kort na rust echter uit te lopen naar een comfortabele voorsprong. Marcus Thuram verdubbelde de marge. Fikayo Tomori zorgde in de eindfase nog wel voor de aansluitingstreffer, maar het titelfeest van Inter kwam niet echt meer in gevaar.

In de blessuretijd sloeg de vlam nog wel in de pan. Inter-invaller Denzel Dumfries zorgde voor een stevig opstootje, waarbij de Nederlander de rode kaart kreeg. Ook Theo Hernández van Milan werd daarbij van het veld gestuurd. Zijn teamgenoot Davide Calabria liet de wedstrijd zelfs in negen tegen tien eindigen.

Na Juventus (36) landstitels volgt Inter nu met twintig Scudetto’s. AC Milan blijft steken op negentien.

Scoreverloop: 0-1 (18′) F. Acerbi, 0-2 (49′) M. Thuram, 1-2 (80′) F. Tomori

Gaat Inter ook de komende jaren domineren?