Marcus Thuram

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Marcus Thuram

Marcus Thuram is een Franse aanvaller. De international van Frankrijk maakte in de zomer van 2023 de overstap van Borussia Mönchengladbach naar Internazionale.

  • Thuram speelt momenteel voor Internazionale
  • De aanvaller speelde eerder voor FC Sochaux, EA Guingamp en Borussia Mönchengladbach
  • In 2020 debuteerde hij als A-international van Frankrijk
  • Thuram gaf een assist in de WK-finale van 2022
  • Hij is de zoon van oud-voetballer Lilian Thuram

Clubcarrière

Marcus Lilian Thuram-Ulien werd op 6 augustus 1997 geboren in het Italiaanse Parma. Op dat moment woonde het gezin in Italië vanwege de voetbalcarrière van vader Lilian Thuram, die 142 interlands speelde voor Frankrijk. Zelf speelde de aanvaller op jonge leeftijd voor Olympique de Neuilly, Boulogne-Billancourt en FC Sochaux.

Doorbraak in Frankrijk

Thuram debuteerde op 20 maart 2015 in de eerste selectie van FC Sochaux. In het thuisduel met LB Châteauroux (3-0 overwinning) mocht de aanvaller zeven minuten voor tijd invallen. Zijn aandeel steeg in het daaropvolgende seizoen naar negentien officiële optredens, maar pas in zijn derde seizoen (2016-2017) lukte het eindelijk om de ban te breken. Op 14 april 2017 trof Thuram doel in de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen Tours FC.

In het shirt van FC Sochaux bleef Thuram steken op één doelpunt in 43 gespeelde wedstrijden. Toch mocht de aanvaller in de zomer van 2017 overstappen naar Ligue 1-club EA Guingamp, waar hij op 5 augustus van dat jaar zijn debuut maakte in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Metz. Ditmaal wist Thuram zijn eerste treffer veel sneller topt stand te brengen. Op 10 september 2017 prikte hij raak tegen Olympique Lyon.

Thuram produceerde vier doelpunten en drie assists in zijn eerste contractjaar bij EA Guingamp. Zijn tweede seizoen was aanmerkelijk succesvoller met dertien doelpunten en één assist. De Fransman verdiende daarmee voor zo’n twaalf miljoen euro een transfer naar Borussia Mönchengladbach, waar hij rugnummer 10 overnam van Thorgan Hazard.

Smaakmaker bij Gladbach

Borussia Mönchengladbach trapte het seizoen 2019-2020 af met een bekerwedstrijd tegen SV Sandhausen. De nieuwkomer zorgde meteen voor de beslissing door de enige treffer tot stand te brengen (0-1). Die lijn wist hij door te trekken naar de rest van het seizoen. In zijn eerste contractjaar op Duitse bodem produceerde Thuram veertien doelpunten en negen assists in 39 gespeelde wedstrijden. Eén van zijn doelpunten maakte hij in de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma, maar ondanks de 2-1 zege werd zijn team al in de groepsfase uitgeschakeld.

Thuram groeide in Gladbach uit tot een rasechte smaakmaker. In zijn tweede seizoen was de aanvaller opnieuw goud waard met elf doelpunten en twaalf assists, waaronder een dubbelslag tegen Real Madrid (2-2) in de Champions League. Mede door een blessure viel hij in het daaropvolgende jaar terug (drie doelpunten en één assist), maar in zijn vierde en laatste seizoen in Duitsland bewees de Fransman andermaal zijn klasse met zestien doelpunten en zeven assists.

(Pro Shots)

Transfervrij naar Inter

Borussia Mönchengladbach slaagde er in 2023 niet in om het aflopende contract van Thuram te verlengen. Ook een winters vertrek bleef uit, waardoor de aanvaller in de zomer transfervrij de deur uit kon wandelen. Hij tekende een vijfjarig contract bij het Italiaanse Internazionale. Thuram debuteerde op 19 augustus in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen AC Monza voor zijn nieuwe werkgever. Zijn eerste doelpunt maakte hij op 3 september thuis tegen Fiorentina (4-0), dat ook twee assists moest slikken.

Thuram scoorde op 16 september 2023 voor de tweede keer voor Inter. In de beladen stadsderby tegen AC Milan wist de spits bij te dragen aan de imposante overwinning: 5-1.


Interlandcarrière

Thuram debuteerde als voormalig jeugdinternational op 11 november 2020 als A-international van Frankrijk. De sterrenformatie van bondscoach Didier Deschamps verloor met 0-2 van Finland. Zijn eerste interlanddoelpunt maakte hij op 7 september 2023 in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland (2-0).

(Pro Shots)

Tussen zijn debuut en eerste treffer speelde Thuram op twee eindtoernooien: het EK van 2021 (achtste finale) en het WK van 2022 (verliezend finalist). In de WK-finale tegen Argentinië gaf hij de assist bij de 2-2 van Kylian Mbappé, die met een hattrick een strafschoppenserie uit het vuur sleepte. Frankrijk greep vanaf de penaltystip naast titelprolongatie op het wereldkampioenschap.

Laatste update: 13 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie