Inter morst punten in eigen huis

Internazionale is er zondagavond niet in geslaagd om de zegereeks voort te zetten. De koploper van de Serie A wist niet te winnen van Cagliari: 2-2.

Cagliari verrast met punt bij Internazionale

Al in de twaalfde minuut wist Inter toe te slaan. Alexis Sánchez werd gelanceerd en wist de bal terug te leggen op de slim meegelopen Marcus Thuram: 1-0. Cagliari verweerde zich echter kranig en werd twintig minuten na de hervatting beloond dankzij Eldor Shomurodov, die overtuigend de gelijkmaker tegen de touwen schoot.

Inter dacht er alsnog met de zege vandoor te gaan. Zo’n tien minuten voor tijd kreeg Cagliari-verdediger Yerry Mina de bal op de hand, waardoor de scheidsrechter naar de stip wees. Hakan Calhanoglu wist de strafschop met enig fortuin, de doelman zat er nog met een handje aan, te benutten.

Calhanoglu liep de status van matchwinner echter mis. Nicola Viola zorgde voor de verrassende 2-2, waardoor Inter zeldzaam puntenverlies noteert. Het kampioenschap is echter aanstaande. Op 22 april kan de genadeklap worden uitgedeeld aan AC Milan door de stadsderby te winnen.

Scoreverloop: 1-0 (12′) M. Thuram, 1-1 (65′) E. Shomurodov, 2-1 (74′) H. Calhanoglu (strafschop), 2-2 (83′) N. Viola