Aurélien Tchouaméni

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Aurélien Tchouaméni

Aurélien Tchouaméni is een Franse middenvelder met Kameroense roots. Sinds de zomer van 2022 draagt hij het shirt van de Spaanse grootmacht Real Madrid.

  • Tchouamèni speelt momenteel voor Real Madrid
  • Met de Spaanse topclub won hij het WK voor clubs en de Copa del Rey
  • De middenvelder speelde eerder voor Girondins de Bordeaux en AS Monaco
  • Tchouaméni debuteerde in 2021 voor de nationale ploeg van Frankrijk
  • In 2022 speelde hij de WK-finale tegen Argentinië

Clubcarrière

Tchouaméni werd op op de wereld gezet in het Franse Rouen, op 27 januari 2000 om precies te zijn. Als talent van SJ D’Artigues speelde de middenvelder zich in de kijker bij Girondins de Bordeaux. In 2011 werd Tchouaméni opgenomen in de jeugdopleiding van Les Girondins.

Girondins de Bordeaux

Bij Girondins de Bordeaux doorliep Tchouaméni de jeugdopleiding. Zijn officiële debuut voor de A-selectie maakte hij op 26 juli 2018 in de voorronde Eueopa League-wedstrijd tegen het Letse FK Ventspils (0-1 overwinning). In de daaropvolgende ronde maakte de getalenteerde Fransman zelfs zijn eerste doelpunt als profvoetballer, op bezoek bij FK Mariupol (1-3).

Tchouaméni speelde negentien officiële wedstrijden in zijn eerste seizoen in het eerste elftal van Girondins de Bordeaux. De middenvelder beleefde zijn definitieve doorbraak in het seizoen 2019-2020. Na achttien wedstrijden maakte hij in januari 2020 de overstap naar competitiegenoot AS Monaco.

AS Monaco

Bij AS Monaco tekende Tchouaméni een contract voor vierenhalf seizoen. In zijn eerste maanden kwam de middenvelder nauwelijks aan spelen toe, maar vanaf het seizoen 2020-2021 werd hij steeds belangrijker in het Stade Louis II. Tot zijn vertrek in de zomer van 2022 speelde de Fransman 95 officiële wedstrijden voor de Monegasken, waar hij acht doelpunten en zeven assists afleverde.

(Pro Shots)

Real Madrid

De honderd wedstrijden in het shirt van AS Monaco haalde Tchouaméni niet. In de zomer van 2022 maakte de middenvelder de overstap naar Real Madrid, dat circa tachtig miljoen euro betaalde om hem los te werken bij de Ligue 1-club. In zijn debuutwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt won hij meteen een prijs: de Europese Supercup. Ook het WK voor clubteams en de Copa del Rey werden in het seizoen 2022-2023 naar het Bernabéu gebracht. Tchouaméni profiteerde van het vertrek van Casemiro (Manchester United) door in rap tempo een basisplaats af te dwingen.


Interlandcarrière

Tchouaméni maakte op 1 september 2021 zijn debuut voor Frankrijk, dat in de WK-kwalificatiefase bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Bosnië & Herzegovina. Op 10 oktober van dat jaar won de middenvelder zijn eerste prijs als A-international. Les Bleus rekende in de finale van de Final Four van de Nations League af met Spanje (1-2), met Tchouaméni als basisspeler.

Op het WK van 2022 behoorde Tchouaméni opnieuw tot de basisploeg van Frankrijk. Net als Kingsley Coman faalde hij in de strafschoppenserie van de WK-finale, waardoor Argentinië de status van wereldkampioen wist over te nemen van de Fransen.

Laatste update: 6 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie