Casemiro

Leeftijd: 32

Het laatste nieuws over Casemiro

Casemiro is een Braziliaanse middenvelder. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van het Spaanse Real Madrid naar het Engelse Manchester United.

  • Casemiro speelt momenteel voor Manchester United
  • De middenvelder maakte vooral furore met Real Madrid
  • Met de Spanjaarden won hij vijf keer de Champions League
  • Casemiro werd driemaal landskampioen in Madrid
  • In 2011 debuteerde hij als international van Brazilië

Clubcarrière

Casemiro werd op 23 februari 1992 geboren in het Braziliaanse São José dos Campos, in de buurt van São Paulo. Voluit heet de middenvelder Carlos Henrique José Francisco Venancio Casimiro, maar fans kennen hem vooral onder zijn voetbalnaam Casemiro.

Via São Paulo naar Real Madrid

Casemiro doorliep de jeugdopleiding van São Paulo. Op 25 juli 2010 maakte de middenvelder zijn debuut in de Braziliaanse Série A tegen Santos (1-0 nederlaag). Casemiro speelde in totaal 66 officiële wedstrijden voor São Paulo, waar hij zes doelpunten en acht assists voor zijn rekening nam. In 2012 won hij met zijn Zuid-Amerikaanse werkgever de Copa Sudamericana.

In januari 2013 werd Casemiro uitgeleend aan Real Madrid. De Spaanse topclub liet hem vooral opdraven in het tweede elftal (Real Madrid Castilla), maar gunde hem in april wel negentig minuten in de met 3-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Real Betis. In Madrid was men goed te spreken over diens prestaties en dus werd de overstap officieel gemaakt. In zijn tweede seizoen mocht Casemiro 25 officiële duels opdraven, waaronder de gewonnen Copa del Rey-finale tegen FC Barcelona (2-1). De gewonnen Champions League-finale tegen Atlético Madrid (4-1 na verlenging) ging wel aan zijn neus voorbij.

Real-sterkhouder na Porto-jaar

In de zomer van 2014 werd Casemiro uitgeleend aan FC Porto. Voor de Portugese topclub speelde hij in het seizoen 2014-2015 41 officiële wedstrijden, waaronder de kwartfinalewedstrijden tegen Bayern München in de Champions League. FC Porto had het recht om de Braziliaanse middenvelder definitief over te nemen, maar Real Madrid besloot die clausule af te kopen voor zo’n 7,5 miljoen euro. Casemiro tekende zelfs een gloednieuw contract in het Bernabéu.

Terug in Madrid werd Casemiro langzaam maar zeker een vaste waarde. Na zijn vertrek in de zomer van 2022 stond diens teller op 336 officiële wedstrijden (31 goals, 29 assists). Vooral zijn prijzenkast was indrukwekkend te noemen: vijf Champions Leagues, drie wereldbekers voor clubteams, drie landstitels, drie Spaanse Supercups, drie Europese Supercups en één Spaanse beker.

(Pro Shots)

Manchester United

In de zomer van 2022 besloot Casemiro afscheid te nemen van Real Madrid. Coach Carlo Ancelotti oordeelde dat de Braziliaanse middenvelder nog altijd van grote waarde was voor het team, maar besloot mee te werken aan een overstap naar Manchester United. De Engelse topclub betaalde zo’n zeventig miljoen euro voor de handtekening van Casemiro, die zijn debuut maakte op 27 augustus 2022 in de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Southampton in de Premier League.

Casemiro pakte in zijn eerste seizoen bij Manchester United twee rode kaarten, maar groeide desondanks uit tot een gewaardeerde schakel. In 53 officiële duels nam de Braziliaan zeven doelpunten en zeven assists voor zijn rekening. De middenvelder had daarmee een belangrijk aandeel in de derde plaats in de Premier League en het winnen van de Carabao Cup.


Interlandcarrière

Casemiro debuteerde op 14 september 2011 in de nationale ploeg van Brazilië. In de oefeninterland tegen aartsrivaal Argentinië (0-0) mocht hij twee minuten voor tijd invallen voor Paulinho. Tot en met de zomer van 2012 behoorde de middenvelder doorgaans tot de selectie, maar daarna verdween hij voor langere tijd uit beeld. Zo behoorde hij niet tot de spelersgroep voor het WK 2014 in eigen land. Brazilië eindigde dat toernooi als vierde, na een historisch pak slaag in de halve finale tegen Duitsland (1-7).

Casemiro behoorde in 2015 wel tot de selectie voor de Copa América. De middenvelder bleef alle wedstrijden op de bank en kon zodoende niet verhinderen dat Brazilië al in de kwartfinale werd uitgeschakeld. In 2016 kregen Brazilië en Casemiro een nieuwe kans op de eindronde van Zuid-Amerika, maar opnieuw bleef een succesverhaal uit. Casemiro speelde twee van de drie groepswedstrijden en dat bleek ook meteen de eindhalte voor De Gele Kanaries.

Ook in de daaropvolgende jaren speelde Casemiro op toernooien. Zo was hij actief op de WK’s van 2018 en 2022. In 2019 won de middenvelder zijn eerste toernooi als international van Brazilië: Peru werd in de finale van de Copa América met 3-1 verslagen.

Laatste update: 5 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie