Alex Sandro

Leeftijd: 33

Het laatste nieuws over Alex Sandro

Alex Sandro is een Braziliaanse linksback. Sinds de zomer van 2015 speelt de international van Brazilië voor het Italiaanse Juventus.

  • Sandro speelt momenteel voor Juventus
  • De linksback won vijf landstitels en vier bekers in Turijn
  • Met FC Porto werd hij tweemaal landskampioen
  • Met Santos won hij de Copa Libertadores
  • Sandro veroverde in 2019 de Copa América met Brazilië

Clubcarrière

Alex Sandro Lobo Silva werd op 26 januari 1991 op de wereld gezet in Catanduva, in de Braziliaanse deelstaat São Paulo. De linkervleugelverdediger begon zijn voetbalcarrière in het shirt van Club Athletico Paranaense en doorliep hier de gehele jeugdopleiding.

Paranaense

Sandro maakte op 18 oktober 2008 tegen Internacional zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht van Club Athletico Paranaense, in de Braziliaanse Série A. In het daaropvolgende seizoen mocht de linksback vaker opdraven voor de Braziliaanse club. Hij was mede verantwoordelijk voor het veroveren van de Copa Paranaense.

Santos

De transferrechten van Sandro kwamen in het bezit van Deportivo Maldonado, maar daar zou hij geen wedstrijden afwerken. Deze club verhuurde hem in 2010 aan Santos. Hij speelde hier 41 officiële wedstrijden en won meerdere prijzen: de Copa do Brasil (2010), de Campeonato Paulista (2010 en 2011) en de Copa Libertadores (2011).

FC Porto

Na een uiterst succesvol seizoen bij Santos verdiende Sandro een transfer naar de Portugese topclub FC Porto. In de zomer van 2011 betaalde de Portugese topclub een transfersom van 9,6 miljoen euro voor diens handtekening. Voor Os Dragões 137 wedstrijden in alle competities, waarin hij drie keer wist te scoren.

Bij FC Porto wist Sandro tweemaal de Portugese titel te veroveren. In 2012 en 2013 bleek zijn team de sterkste in de titelstrijd van de Primeira Liga.

In duel met Georginio Wijnaldum van AS Roma (Pro Shots)

Juventus

Bij FC Porto speelde Sandro zich in de kijker bij Juventus. De Italiaanse topclub betaalde zo’n 26 miljoen euro voor de Braziliaanse vleugelverdediger, die op 12 september 2005 zijn debuut maakte in de Serie A-wedstrijd tegen Chievo Verona (1-1). Sindsdien heeft hij meer dan driehonderd wedstrijden gespeeld voor De Oude Dame.

Sandro heeft grote successen geboekt bij Juventus. Tussen 2016 en 2020 werd hij telkens landskampioen met de Italiaanse topclub, waar hij ook viermaal de Coppa Italia en eenmaal de Supercoppa veroverde. In 2017 had de erelijst nóg mooier gemaakt kunnen worden, maar de finale van de Champions League ging verloren door toedoen van (1-4 tegen Real Madrid).


Interlandcarrière

Op 10 november 2011 debuteerde Sandro in de nationale ploeg van Brazilië. De linksback kreeg 45 minuten speeltijd in de oefeninterland tegen Gabon (0-2 overwinning). Brazilië mocht in 2014 het WK organiseren, waardoor er naast de Confederations Cup-deelname in 2013 alleen vriendschappelijke wedstrijden werden afgewerkt. Sandro viel na de oefenwedstrijden van september 2012 echter af.

(Pro Shots)

Pas in 2017 mocht Sandro weer een wedstrijd spelen namens Brazilië. Het WK 2018 met de Seleção ging ook aan hem voorbij, waardoor hij pas in 2019 zijn debuut maakte op een grote eindronde: de Copa América. De linksback kreeg in de derde groepswedstrijd voor het eerst speeltijd en veroverde vervolgens zelfs een basisplaats. In de met 3-1 gewonnen finale tegen Peru mocht Sandro de volle negentig minuten aantreden.

Op de Copa América van 2021 was Sandro niet onomstreden. Na één invalbeurt en twee basisplaatsen kreeg hij überhaupt geen speeltijd meer, waardoor hij vanaf de bank moest toekijken hoe Brazilië de finale verloor van aartsrivaal Argentinië: 1-0. In 2022 debuteerde de linksback op het WK, waar hij drie van de vijf wedstrijden speelde. In de achtste finale verloren de Brazilianen na strafschoppen van Kroatië.

Laatste update: 2 april 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie