Gleison Bremer

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Gleison Bremer

Gleison Bremer is een Braziliaanse centrale verdediger. In 2022 debuteerde hij voor zowel Juventus als de nationale ploeg van Brazilië.

  • Bremer speelt momenteel voor Juventus
  • Hij speelde hiervoor voor stadgenoot Torino
  • De verdediger brak door bij Atlético Mineiro
  • In 2022 debuteerde Bremer voor de Braziliaanse ploeg

Clubcarrière

Gleison Bremer Silva Nascimento werd op 18 maart 1997 op de wereld gezet in het Braziliaanse plaatsje Itapitanga. Zijn vader vernoemde hem naar Andreas Brehme, die 86 interlands speelde voor de nationale ploeg van Duitsland. Senior moedigde hem logischerwijs aan om te gaan voetballen. Bremer speelde in de jeugdopleidingen van Desportivo Brasil en São Paulo.

Atlético Mineiro

Bremer verhuisde in maart 2017 naar Atlético Mineiro. In juni van dat jaar debuteerde de verdediger als invaller in de Braziliaanse Série A tegen Chapecoense (0-1 overwinning). Namens Galo speelde hij 26 officiële wedstrijden, waarin hij één keer wist te scoren.

Torino

Na zijn doorbraak bij Atlético Mineiro maakte Bremer in de zomer van 2018 de overstap naar Torino. De Italiaanse club betaalde zo’n vijf miljoen euro voor de Zuid-Amerikaan, die in zijn eerste seizoen niet veel speeltijd kreeg (zeven wedstrijden). Tussen 2019 en 2022 werd Bremer alsnog een vaste waarde voor de club uit Turijn, waar hij in totaal 110 wedstrijden (dertien doelpunten) werd ingezet in alle competities.

Stijlvol in actie voor Juventus (Pro Shots)

Juventus

Na vier jaar maakte Bremer een pikante overstap van Torino naar Juventus. Voor ruim veertig miljoen euro transfereerde hij naar de grootste club van Turijn, waar hij debuteerde in de met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Sassuolo. Op 28 februari 2023 maakte de Braziliaan zijn tweede treffer voor Juventus door uitgerekend toe te slaan in de Derby della Mole tegen diens oude werkgever (4-2 overwinning). Bremer sloot zijn eerste contractjaar af met 43 officiële optredens en vijf doelpunten, maar sportief succes bleef uit.


Interlandcarrière

Bremer debuteerde op 23 september 2022 in de nationale ploeg van Brazilië, dat een 3-0 overwinning behaalde op Ghana. Zijn tweede en derde interland speelde hij op het WK in Qatar. Na negentig minuten te hebben gespeeld in de laatste groepswedstrijd tegen Kameroen (1-0 nederlaag) mocht de verdediger in de achtste finale achttien minuten voor tijd invallen tegen Zuid-Korea, dat met 4-1 werd verslagen. De Seleção werd in de kwartfinale verslagen door Kroatië, maar ditmaal deed bondscoach Tite geen beroep op de Juventus-sterkhouder.

Laatste update: 9 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie