Gabriel Martinelli

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Gabriel Martinelli

Gabriel Martinelli is een Braziliaanse aanvaller van beroep. Sinds 2019 komt de voetballer, die ook de Italiaanse nationaliteit bezit, uit voor de Engelse topclub Arsenal.

  • Martinelli speelt momenteel voor Arsenal
  • In Londen kwam hij pas na drie jaar echt los
  • Als prof kwam de aanvaller eerder uit voor Ituano
  • Martinelli debuteerde in 2022 voor de Braziliaanse ploeg

Clubcarrière

Gabriel Teodoro Martinelli Silva werd op 18 juni 2001 op de wereld gezet in Guarulhos, een voorstad van São Paulo. Hij woonde in één van de armste wijken van de regio. Zoals zoveel Braziliaanse kinderen werd hij op straat besmet met het voetbalvirus. De ouders van Martinelli raakten overtuigd van diens potentie en gaven hem daarom permissie om zich volledig te focussen op de voetbalsport.

Martinelli speelde zaalvoetbal namens Corinthians, maar uiteindelijk switchte hij naar het veldvoetbal. De aanvaller kreeg een kans in de jeugdopleiding van Ituano en wist met zijn doeltreffendheid door te stoten naar de A-selectie van deze club. Martinelli debuteerde op 17 maart 2018 in de hoofdmacht in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen São Bento. Uiteindelijk speelde hij hier zeventien officiële wedstrijden (zes doelpunten).

Arsenal

Veel Brazilianen dromen van een carrière in Europa. In de zomer van 2019 kreeg ook Martinelli de kans om Zuid-Amerika achter zich te laten. De Braziliaan vertrok voor zeven miljoen euro naar Arsenal, waar hij op 11 augustus 2019 debuteerde in de met 0-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Newcastle United. Na zijn eerste optreden op St. James’ Park noteerde hij een totaal van 26 officiële wedstrijden in zijn debuutjaar (tien doelpunten). Scoren deed hij onder meer in de stadsderby tegen Chelsea.

(Pro Shots)

Met twee doelpunten in 23 officiële wedstrijden was het tweede seizoen van Martinelli geen succes. In zijn derde seizoen steeg de teller naar 36 wedstrijden en zes doelpunten, maar pas in zijn vierde seizoen bij Arsenal kwam de Braziliaanse vleugelaanvaller echt los. Het was mede aan Martinelli te danken dat The Gunners de koppositie veroverden, maar zijn vijftien competitietreffers volstonden niet om Manchester City in 2023 van het kampioenschap af te houden.


Interlandcarrière

Martinelli debuteerde op 25 maart 2022 in de nationale ploeg van Brazilië, dat in een WK-kwalificatiewedstrijd soepel afrekende met Chili (4-0). Met drie interlands op zak werd de aanvaller opgenomen in de definitieve selectie voor het WK 2022 in Qatar. Tijdens deze eindronde verdubbelde Martinelli zijn aantal interlands, maar speeltijd kreeg hij niet in de voor de Seleção fatale kwartfinalewedstrijd tegen Kroatië (na strafschoppen).

Laatste update: 7 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie