Gabriel Jesus

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Gabriel Jesus

Gabriel Jesus is een Braziliaanse aanvaller. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van Manchester City naar competitiegenoot Arsenal.

  • Jesus speelt momenteel voor Arsenal
  • De aanvaller werd viermaal landskampioen met Manchester City
  • Ook met Palmeiras haalde hij een landstitel binnen
  • Jesus debuteerde in 2016 als international van Brazilië
  • Met zijn thuisland behaalde hij goud op de Copa América en de Olympische Spelen

Clubcarrière

Gabriel Fernando de Jesus werd op 3 april 1997 geboren in het Braziliaanse São Paulo. In zijn geboortestad speelde hij zich via Anhanguera in de kijker bij Palmeiras, waar hij de jeugdopleiding doorliep en op 30 april 2015 tijdens een bekerduel met Sampaio Corrêa in de A-selectie debuteerde. Jesus speelde uiteindelijk 52 officiële wedstrijden voor Palmeiras (21 goals), waarmee hij in 2016 de Braziliaanse titel veroverde.

Manchester City

Jesus tekende in augustus 2016 een contract tot medio 2021 bij Manchester City, dat circa 32 miljoen euro (exclusief bonussen) voor hem neertelde. De aanvaller maakte de succesvolle titelrace nog wel af bij São Paulo om zich in januari 2017 officieel aan te sluiten in het Etihad Stadium. Jesus beleefde een sterke start in Engeland, maar in zijn vierde wedstrijd brak hij een middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet met een maandenlange absentie als gevolg.

Jesus speelde door de hevige concurrentiestrijd niet altijd, maar kwam in City-tenue tot een respectabel aantal van 236 wedstrijden in alle competities. Daarin maakte de Braziliaan 95 doelpunten en daarnaast fungeerde hij 46 keer als aangever. Jesus werd als speler van Manchester City viermaal landskampioen en daarnaast won hij één keer de FA Cup, vier keer de League Cup en nog eens twee keer de Engelse Supercup.

(Pro Shots)

Arsenal

In 2022 veranderde het perspectief van Jesus. Manchester City versterkte zich met de Noorse doelpuntenmachine Erling Braut Haaland, waardoor de Braziliaan eieren voor zijn geld koos. Voor ruim vijftig miljoen euro koos de aanvaller voor een overstap naar competitiegenoot Arsenal. In zijn eerste thuiswedstrijd leidde hij The Gunners meteen naar een 4-2 zege op Leicester City door twee goals en twee assists op zijn naam te zetten.

Jesus liet zich in het seizoen 2022-2023 gelden met elf doelpunten en acht assists in 33 officiële wedstrijden. Door een knieblessure stond hij enkele maanden buitenspel, maar hij keerde terug voor de beslissende fase van het seizoen. Arsenal verspeelde in deze periode het kampioenschap aan zijn oude werkgever Manchester City. De Londenaren namen enkele maanden later revanche door het winnen van de Community Shield (na strafschoppen).


Interlandcarrière

Jesus werd in 2016 olympisch kampioen met Brazilië. In september van dat jaar maakte de aanvaller ook zijn debuut in de nationale selectie, dat mede dankzij twee doelpunten van zijn voet met 0-3 te sterk bleek voor Ecuador. In 2019 werd Jesus winnaar van de Copa América. Twee jaar later bereikte de Seleção de finale van het Zuid-Amerikaanse eindtoernooi andermaal, maar aartsrivaal Argentinië stond titelprolongatie in de weg (1-0). Jesus moest de halve finale en finale missen door een rode kaart.

(Pro Shots)

In 2022 speelde Jesus zijn tweede WK als international van Brazilië. Net als in 2018 werd het land uitgeschakeld in de kwartfinale. De aanvaller raakte tijdens de eindronde geblesseerd aan de knie, waardoor zijn toernooi voortijdig ten einde kwam.

Laatste update: 6 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie