Kai Havertz

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Kai Havertz

Kai Havertz is een aanvallend ingestelde middenvelder annex aanvaller uit Duitsland. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Chelsea naar Arsenal.

  • Havertz speelt momenteel voor Arsenal
  • Eerder kwam de middenvelder uit voor Bayer Leverkusen en Chelsea
  • In 2021 won hij de Champions League
  • Havertz debuteerde in 2018 voor de Duitse nationale ploeg

Clubcarrière

Havertz werd op 11 juni 1999 geboren in het Duitse Aken en groeide in de nabijheid van zijn geboorteplaats op. Via Alemannia Mariadorf en Alemannia Aachen kwam hij als elfjarige terecht in de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen. In het shirt van de Werkself wist Havertz zich op te werken tot professional.

Doorbraak in Leverkusen

Havertz debuteerde op 15 oktober 2016 tegen Werder Bremen (2-1 nederlaag) onder leiding van Roger Schmidt in de A-selectie van Leverkusen. De teller gaf op dat moment zeventien jaar en 126 dagen aan, waardoor hij de jongste Bundesliga-debutant ooit werd namens zijn club. In zijn eerste seizoen mocht de middenvelder regelmatig opdraven voor de Duitse club, met onder meer een aantal wedstrijden in de Champions League.

Havertz speelde vier seizoenen in de hoofdmacht van Bayer Leverkusen. De aanvallende middenvelder kwam exact 150 officiële wedstrijden in actie, met 46 goals en 31 goals als rendement.

Scorend voor Chelsea (Pro Shots)

Chelsea

De prestaties van Havertz bleven niet onopgemerkt in het buitenland. Begin september 2020 maakte de Duitser de overstap naar Chelsea, dat tachtig miljoen euro betaalde aan Bayer Leverkusen. Havertz beleefde een moeilijk debuutseizoen op Stamford Bridge met ‘slechts’ negen goals en acht assists in 45 officiële wedstrijden. Zijn negende doelpunt van het seizoen was wel meteen eentje van historische waarde: hij besliste de Champions League-finale tegen Manchester City in Londens voordeel (1-0). Ook de wereldbeker voor clubteams werd een prooi voor Chelsea.

Havertz speelde 139 officiële wedstrijden in drie seizoenen bij Chelsea. Hierin wist hij 32 keer te scoren en vijftien keer fungeerde de Duitser als afmaker. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap naar stadgenoot Arsenal.

Arsenal

Op 6 augustus 2023 debuteerde Havertz in het shirt van Arsenal. Met zijn nieuwe werkgever won hij meteen een prijs: de Community Shield (na strafschoppen tegen Manchester City). Zijn eerste doelpunt voor The Gunners maakte de linkspoot op 30 september in de uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth (0-4 zege).


Interlandcarrière

Havertz doorliep verschillende vertegenwoordigende elftallen van Duitsland. Op 9 september 2018 werd hij A-international door in de oefeninterland tegen Peru (2-1 overwinning) vlak voor tijd in te vallen voor Timo Werner. Havertz bleef daarna een vaste waarde en mocht zodoende mee naar het EK in 2021, waar hij in de groepsfase tweemaal wist te scoren. Uiteindelijk vloog de nationale ploeg in de achtste finale naar huis door toedoen van Engeland (2-0).

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie