Manchester City voor vierde keer op rij kampioen van Engeland

Foto: Manchester City voor vierde keer op rij kampioen van Engeland

Manchester City had zondagmiddag nog één overwinning nodig om zich voor de vierde keer op rij tot de kampioen van Engeland te mogen kronen: dat is vrij moeiteloos gelukt. In eigen huis werd West Ham United vanaf minuut één overrompeld en scheelgetikt.

Uitblinkende Foden helpt Pep Guardiola en co alweer aan hoofdprijs

De grote uitblinker was eigen jeugdproduct Phil Foden, die al na twee minuten spelen de score op geweldige wijze opende op aangeven van Bernardo Silva. En in minuut 18 verdubbelde de jonge Engelsman ook nog eens de marge tot twee, waarna op de tribunes al voorzichtig een kampioensfeestje losbarstte.

Op slag van rust maakte oud-Ajacied Mohamed Kudus het namens The Hammers nog wel even spannend door de aansluitingstreffer te scoren met een werkelijk fenomenale omhaal, maar na de theepauze stelde City orde op zaken in het Etihad Stadium. Ródri schoot de 3-1 tegen de touwen en liet daarmee de champagneflessen ontkurken.

Arsenal wint, maar grijpt mis

Achtervolger Arsenal speelde thuis tegen Everton, maar ongetwijfeld vernam men in Londen ook al vrij snel dat het kampioenschap er niet meer in zou gaan zitten. The Gunners speelden stroperig en bij rust stond er nog een 1-1 tussenstand op het scorebord. Takehiro Tomiyasu maakte de verrassende openingstreffer van Idrissa Gueye onschadelijk.

In de tweede helft ging Arsenal op jacht naar de winnende treffer. Kai Havertz zorgde vlak voor tijd daadwerkelijk voor de 2-1, maar dat bleek niet voldoende voor de ontwikkelingen in Manchester.

Overige uitslagen Premier League:

Burnley – Nottingham Forest 1-2

Chelsea – AFC Bournemouth 2-1

Crystal Palace – Aston Villa 5-0

Liverpool – Wolverhampton Wanderers 2-0

Luton Town – Fulham 2-4

Sheffield United – Tottenham Hotspur 0-3

Brentford – Newcastle United 2-4

Brighton & Hove Albion – Manchester United 0-2

Manchester City is de beste ploeg ter wereld

  • Eens
  • Oneens
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie