Arsenal grijpt late zege, Dortmund dankt Malen

Arsenal heeft de koppositie overgenomen van Liverpool. De Londenaren hadden het lastig met het Brentford van Mark Flekken, maar grepen in de slotfase alsnog de volle pond: 2-1.

Havertz bezorgt Arsenal koppositie

Arsenal dacht de rust te halen met een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Ben White maakte Declan Rice de openingstreffer voor The Gunners. Die stand stond bij het ingaan van de blessuretijd van de eerste helft nog altijd op het scorebord, maar Brentford-aanvaller Yoane Wissa zorgde alsnog voor de gelijkmaker.

Het elftal van Mikel Arteta had ook na rust vrijwel constant balbezit (zo’n 75%). Brentford kwam er desondanks meermaals gevaarlijk uit, maar doelman Aaron Ramsdale wist de 1-2 van zowel Ivan Toney als Nathan Collins te voorkomen. Vlak voor tijd viel de goal wel aan Arsenal-zijde: Kai Havertz maakte het verschil.

Arsenal komt dankzij deze remise op 63 punten. Dat is er één minder dan koploper Liverpool, dat zondag mag aantreden tegen de nummer drie Manchester City (eveneens 62 punten).

Bundesliga: Malen belangrijk voor Dortmund

Borussia Dortmund heeft vertrouwen getankt in aanloop naar de Champions League-return tegen PSV. De Duitse topclub won in de Bundesliga met 1-2 van Werder Bremen, mede dankzij de Nederlander in bloedvorm: Donyell Malen.

Malen opende in Bremen na 21 minuten de score middels een halve omhaal. Jadon Sancho verdubbelde de voorsprong na 38 minuten spelen, maar dankzij een rode kaart voor Marcel Sabitzer ontstond er weer hoop aan Werder-zijde. Verder dan de aansluitingstreffer van Justin Njinmah kwam de thuisploeg echter niet. Dortmund staat daardoor weer vierde in de Bundesliga.

Serie A: Inter blijft maar winnen

In de Italiaanse Serie A rekende Internazionale af met Bologna. Verdediger Yann Bisseck maakte in de eerste helft het enige en dus winnende doelpunt van de wedstrijd: 0-1. De formatie uit Milaan heeft nu een voorsprong van achttien punten op Juventus, de huidige nummer twee.

Aan Bologna-zijde stonden er twee Nederlanders aan de aftrap: Sam Beukema en Joshua Zirkzee. Bij Inter was er geen Nederlandse invloed in het basisteam, maar Davy Klaassen en Denzel Dumfries mochten wel invallen. Stefan de Vrij kreeg helemaal geen speeltijd.

LaLiga: Atlético onderuit

Atlético Madrid heeft eerder op de dag een 2-0 nederlaag geleden op bezoek bij Cádiz CF. Juanmi maakte met twee doelpunten het verschil voor de thuisclub. Memphis Depay begon in de basis bij de Madrilenen, maar kon deze deceptie niet voorkomen.