PSV dankzij monsterscore dé hofleverancier | SN Team van de Week 31

Foto: PSV dankzij monsterscore dé hofleverancier | SN Team van de Week 31

Speelronde 31 van de Eredivisie was een bijzondere. Waar een gedeelte van de clubs al op woensdag en donderdag speelde, vonden de andere duels pas drie dagen later plaats. PSV was de meest opvallende, aangezien het tegen sc Heerenveen een monsterscore op het scorebord zette (0-8). Het is daarom niet verrassend dat de Eindhovenaren de grote hofleverancier zijn van het SN Team van de Week 31.

SN Team van de Week 31: Tillman SN Speler van de Week, nóg vier spelers opgenomen

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Hoewel PSV donderdagavond in Friesland de kans had om de landstitel officieus binnen te halen, was er van spanning niets te merken. Vanaf de eerste minuut bestormde het de tegenstander, waardoor het binnen een kwartier al op 0-3 stond. Malik Tillman was dé uitblinker van de avond met twee doelpunten en een assist. Hij heeft zelfs de extra prijs in de wacht gesleept van SN Sterspeler van de Week 31.

Wel meer spelers van PSV hadden echter voor deze titel kunnen gaan. Joey Veerman en Guus Til waren op het middenveld namelijk ook behoorlijk op dreef met mooie acties, evenals Johan Bakayoko en Luuk de Jong. Ook AZ, PEC Zwolle, Feyenoord en FC Twente wonnen en leverden spelers voor het samengestelde team.

Keeper: Mathew Ryan (AZ)

De Alkmaarders leken op bezoek bij NEC Nijmegen een moeilijk duel aan te gaan, maar het ging eenvoudiger dan vooraf gedacht. Waar ze voorin drie doelpunten maakten, slaagde Mathew Ryan erin om zijn doel schoon te houden. De doelverdediger moest daarvoor enkele puike reddingen verrichten, waarbij hij niet in de fout ging.

Verdediger: Anselmo García MacNulty (PEC Zwolle)

Bij PEC Zwolle was Anselmo García MacNulty een van de betere spelers op het veld. Als linksback kon hij voetballend uitstekend mee in het spel van zijn ploeg en werkte hij bovendien hard om ook verdedigend een belangrijke bijdrage te kunnen leveren. Het toonde nog maar eens zijn ontwikkeling van de voorbije periode aan.

Verdediger: Riechedly Bazoer (AZ)

Riechedly Bazoer was in Nijmegen opnieuw de grote leider van de ploeg van Maarten Martens. De ervaren defensieve kracht was aan de bal rustig, had overzicht om naar voren te spelen en stuurde zijn elftal ontspannen aan. Met zijn leidinggevende capaciteiten was hij zondagmiddag de sleutelfiguur die AZ naar de overwinning leidde.

Verdediger: David Hancko (Feyenoord)

Bij Feyenoord stond tegen Go Ahead Eagles de eer op het spel. Kampioen kon het namelijk niet meer worden, maar desondanks wilde Arne Slot het concurrent PSV niet al te makkelijk maken. David Hancko onderstreepte zijn goede seizoen in Deventer nog maar eens door niet in de problemen terecht te komen en zijn ploeg voorin te helpen.

Middenvelder: Mathias Kjølø (FC Twente)

FC Twente slechtte de muur van Almere City FC al vroeg in de wedstrijd en Mathias Kjølø was de doelpuntenmaker. De middenvelder bleef zich vervolgens onderscheiden en fungeerde als bindmiddel tussen de verdediging en aanval. Een tweede doelpunt volgde niet, maar dat was ook niet nodig: het duel eindigde in 3-1.

Middenvelder: Joey Veerman (PSV)

Als er een speler komende zomer klaar is voor een toptransfer, dan is het Veerman wel. Dankzij Peter Bosz is het hem gelukt om dit seizoen een topniveau aan te tikken. PSV is van een behoorlijk minder niveau als hij er niet bij is, en vele malen beter wanneer hij wél in het basisteam staat. Dat was in Friesland andermaal te zien.

SN Team van de Week 31.

Middenvelder: Guus Til (PSV)

Het scorende vermogen dat Til met zich meebrengt, is voor elke hoofdtrainer wenselijk. In het strafschopgebied van de tegenstander weet hij iedere wedstrijd voor gevaar te zorgen en brengt hij vaak genoeg een man-meersituatie. Het levert in veel gevallen het nodige gevaar op in het strafschopgebied van de tegenstander, zo ook tegen sc Heerenveen.

Middenvelder: Malik Tillman (PSV)

Tillman was dé grote man namens PSV. In de eerste helft zorgde hij ervoor dat het alle schroom van zich af kon schudden door twee doelpunten en een assist op zijn naam te zetten. De Eindhovenaren konden daarmee makkelijker voetballen en de ruimte vinden om de thuisploeg nog meer pijn te doen.

Aanvaller: Johan Bakayoko (PSV)

De dreiging die Bakayoko onder Bosz laat zien, is in bepaalde wedstrijden ongelooflijk. De aanvaller kan zowel buitenom als binnendoor en is met zijn snelheid niet bij te houden. Niet alleen maakte hij een werkelijk schitterende treffer in de tweede helft, ook was hij belangrijk met zijn acties aan de zijkant. Hij is daarmee onmisbaar voor PSV.

Aanvaller: Luuk de Jong (PSV)

De Jong is hard op weg om de topscorerstitel op zijn naam te zetten. Maar liefst 27 keer wist hij dit voetbaljaar een doelpunt te maken, waarmee hij op gelijke hoogte staat met Vangelis Pavlidis. In de laatste drie wedstrijden zal De Jong er nog een aantal op zijn naam willen zetten, om na het seizoen ook een persoonlijke prijs in ontvangst te kunnen nemen.

Aanvaller: Luka Ivanušec (Feyenoord)

Aan het begin van het seizoen had Luka Ivanušec het nog behoorlijk lastig, maar intussen heeft de aanvaller de smaak te pakken. Tegen Go Ahead Eagles maakte hij het tweede doelpunt en was hij met zijn aanvallende acties voortdurend gevaarlijk in het vijandelijk zestienmetergebied. Hij was daarmee de aanjager in een overtuigende overwinning.

Wie was de beste PSV’er?

  • Joey Veerman
  • Guus Til
  • Malik Tillman
  • Johan Bakayoko
  • Luuk de Jong
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:47
12+
Gaat Excelsior handhaven? ‘Heb gekkere dingen meegemaakt’
23:18
32+
ADO zet eerste stap richting promotie met winst op De Graafschap
22:58
53+
Manchester City klopt Tottenham en zet grote stap richting historische titel
22:33
101+
Van der Gijp reageert vol ongeloof op KNVB-besluit: ‘Dan denk ik bij mezelf…’
22:15
81+
Frank de Boer tipt ‘ideale speler’ voor Koemans EK-selectie
21:48
68+
‘Wolfsburg aast op felbegeerde smaakmaker AZ’
21:30
137+
Oud-speler uit bezorgdheid over Ajax: ‘Geen Ajax-DNA’
21:10
139+
Wim Kieft looft oud-PSV’er: ‘Echt een grootheid’
20:41
37+
FC Emmen en FC Dordrecht houden play-offs spannend na doelpuntrijke eerste wedstrijd
20:28
18+
Van de Ven start namens Tottenham in kraker tegen ManCity, Aké begint op de bank
20:15
215+
KNVB verklaart bijzondere Nijhuis-aanstelling: ‘Alle vertrouwen’
19:53
65+
‘Manchester United bereidt bod op oud-PSV’er voor’
19:27
70+
‘Saudi-Arabië wil Ten Hag redden van United-flop’
19:14
75+
Hato blikt terug op moeizaam seizoen Ajax: ‘Deed iets met me’
18:50
92+
Ultee over verrassende job: “Zo’n trainer haal je met mij binnen”
18:30
15+
‘Absolute Premier League-smaakmaker had nu voor Brighton kunnen spelen’
18:10
403+
‘Groot nieuws uit Spanje: Real Madrid neemt afscheid van Modric’
17:50
167+
Farioli krijgt vragen over Ajax: “Of ik me kan focussen op Nice?”
17:30
75+
Gigantische flater voor Arsenal-fans die Spurs toejuichen
17:10
91+
‘Nagelsmann laat twee grote namen buiten EK-selectie’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie