Memphis-loos Atlético deelt dreun uit

Atlético Madrid lijkt ook volgend seizoen actief te zijn in de Champions League. De Spaanse topclub wist zaterdagavond af te rekenen met directe concurrent Athletic Bilbao: 3-1.

Strijd om plek vier prooi voor Atlético Madrid

Atlético Madrid en Athletic Bilbao begonnen de avond als de nummers vier en vijf van LaLiga. Het verschil op de ranglijst bedroeg welgeteld drie punten, waardoor de Basken een serieuze aanval hadden kunnen inzetten. Zonder de geblesseerde Memphis Depay kregen de manschappen van Diego Simeone daarentegen dé kans om uit te lopen.

Na een kwartier spelen wist Rodrigo De Paul de score te openen voor Atlético Madrid. Vlak voor rust maakte Nico Williams de gelijkmaker voor Athletic Bilbao. De aanvaller van de bezoekers wees tijdens het juichen naar zijn donkere huidskleur, als reactie op de racistische uitingen van eerder.

In de tweede helft wist Atlético Madrid alsnog een grote slag te slaan. Ángel Correa maakte de 2-1 voor de Madrilenen, die via een eigen doelpunt van Unai Simón zelfs nog een grotere marge bemachtigden. De strijd om plek vier lijkt daarmee beslist te worden in het voordeel van de hoofdstedelingen.

Scoreverloop: 1-0 (15′) R. De Paul, 1-1 (45′) N. Williams, 2-1 (52′) Á. Correa, 3-1 (80′) U. Simón (eigen doelpunt)