Rodrigo De Paul

Leeftijd: 29

Het laatste nieuws over Rodrigo De Paul

Rodrigo De Paul is een Argentijnse middenvelder. De international van Argentinië speelt sinds de zomer van 2021 voor het Spaanse Atlético Madrid.

  • De Paul speelt momenteel voor Atlético Madrid
  • De middenvelder kwam eerder uit voor Racing Club, Valencia en Udinese
  • Hij debuteerde in 2018 als international van Argentinië
  • De Paul werd in 2022 wereldkampioen met zijn thuisland

Clubcarrière

De Paul werd op 24 mei 1994 op de wereld gezet in het Argentijnse Avellaneda, een havenstad ten oosten van Buenos Aires. In zijn geboorteplaats werd hij in 2002 opgenomen in de jeugdopleiding van Racing Club. La Acacemia hoort samen met River Plate, Boca Juniors, Independiente en San Lorenzo tot de Cinco Grandes (‘de Grote Vijf’ van Argentinië).

Racing Club

De Paul debuteerde op 10 februari 2013 in de hoofdmacht van Racing Club. Zijn team verloor de competitiewedstrijd tegen Atlético de Rafaela met 0-3. De middenvelder groeide al snel uit tot een vaste waarde bij zijn jeugdliefde. In totaal speelde hij 72 keer voor de club, waar hij zeven doelpunten en zeven assists produceerde.

Een deel van deze wedstrijden speelde De Paul in het seizoen 2015-2016. De middenvelder was in 2014 reeds verkocht aan Valencia, maar de Spaanse club besloot hem een half seizoen te verhuren aan zijn oude club. Met Racing Club debuteerde hij dat seizoen in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League.

Valencia

In de zomer van 2014 was De Paul voor 4,7 miljoen euro verkocht aan Valencia. De Argentijnse middenvelder beleefde een dramatisch debuut op Spaanse bodem. Op 23 augustus 2014 mocht hij na een uur invallen tegen Sevilla, maar al na een minuut werd hij met rood weggestuurd na een harde overtreding op Aleix Vidal. Vanwege zijn overtreding werd De Paul ook nog eens voor vier wedstrijden uitgesloten door de Spaanse tuchtcommissie.

Na zijn schorsing kreeg De Paul nog wel de mogelijkheid om zich te bewijzen bij Valencia. De middenvelder kreeg regelmatig speeltijd, maar onomstreden werd hij niet in de sinaasappelstad. In de zomer van 2016 werd de samenwerking definitief beëindigd door hem voor drie miljoen euro door te verkopen aan Udinese. Zijn uitleenperiode bij Racing Club maakte geen verschil.

Udinese

Tussen 2016 en 2021 speelde De Paul voor Udinese. Met 34 doelpunten en 36 assists in 184 officiële wedstrijden liet de Argentijn zich in positief opzicht gelden bij de Italiaanse club, waar hij in de seizoen 2018-2019 en 2020-2021 zelfs clubtopscorer werd. De Paul werd verkozen tot de nieuwe aanvoerder, al raakte hij gedurende zijn Serie A-verblijf wel meermaals in opspraak door tegen een rode kaart aan te lopen.

(Pro Shots)

Atlético Madrid

In de zomer van 2021 maakte De Paul voor 35 miljoen euro de overstap naar de Spaanse topclub Atlético Madrid. Zijn debuut voor de club maakte hij op 15 augustus 2021 in de competitiewedstrijd tegen Celta de Vigo (1-2 overwinning). De middenvelder kwam in zijn eerste seizoen tot 48 officiële wedstrijden in Atlético-shirt, met vier doelpunten en twee assists als rendement. Daar voegde De Paul een aantal van 38 wedstrijden, drie doelpunten en acht assists aan toe in zijn tweede contractjaar.


Interlandcarrière

De Paul debuteerde op 11 oktober 2018 in de nationale ploeg van Argentinië, dat in een oefeninterland eenvoudig afrekende met Irak (4-0). In 2019 en 2021 behoorde de middenvelder tot de selectie voor de Copa América. Na de bronzen medaille van 2019 lukte het de Argentijnen in 2021 eindelijk om weer eens een groot eindtoernooi in eigen voordeel te beslissen. De Paul stond in de basis tijdens de met 1-0 gewonnen finale tegen Brazilië en gaf zelfs de assist bij het winnende doelpunt van Ángel Di María.

(Pro Shots)

Argentinië begon met vertrouwen aan het WK 2022 in Qatar. Het toernooi begon dramatisch met een 2-1 nederlaag tegen Saudi-Arabië, maar de Zuid-Amerikanen raakten daarna in een flow. Uiteindelijk werd Argentinië wereldkampioen door de finale tegen Frankrijk vanaf de penaltystip te winnen. De Paul werd na 102 minuten afgelost door Leandro Parades, die één van de strafschoppen wist te verzilveren.

Laatste update: 8 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie