Ángel Correa

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Ángel Correa

Ángel Correa is een rechtsbuiten van de Spaanse topclub Atlético Madrid. In december 2022 werd hij wereldkampioen met de nationale ploeg van Argentinië.

  • Correa speelt momenteel voor Atlético Madrid
  • Met de Madrilenen won de aanvaller de Europa League en de Spaanse titel
  • De Argentijn brak in eigen land door bij San Lorenzo
  • In 2015 debuteerde hij voor de Argentijnse ploeg
  • Correa werd in 2022 wereldkampioen met zijn land

Clubcarrière

Correa werd op 9 maart 1995 geboren in het Argentijnse Rosario. De vleugelaanvaller speelde in de jeugd van Alianza Sport, Tiro en San Lorenzo. Bij laatstgenoemde club werd hij in 2007 aan de voetbalacademie toegevoegd na een succesvolle stage.

San Lorenzo

In 2012 leek Correa over te stappen naar Benfica, maar de transfervrije overstap mislukte. Uiteindelijk koos de aanvaller toch voor een langer verblijf bij San Lorenzo. Op 31 maart 2013 maakte hij zijn debuut voor de A-selectie van de Argentijnse topclub tijdens de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen Newell’s Old Boys. Vanaf dat moment werd er regelmatig een beroep op hem gedaan.

Correa bleef tot en met december 2014 actief voor San Lorenzo. Bij de club uit Buenos Aires kwam de aanvaller tot een totaal van 63 officiële wedstrijden. Met twaalf doelpunten en negentien assists bewees hij zijn waarde voor het elftal. In 2014 won Correa de Copa Libertadores met San Lorenzo, maar door hartproblemen gingen de finalewedstrijden noodgedwongen aan hem voorbij.

(Pro Shots)

Atlético Madrid

Door zijn hartproblemen zag Correa in de zomer van 2014 een overstap naar Atlético Madrid mislukken. Een half jaar later kreeg de aanvaller alsnog groen licht. De Spaanse topclub betaalde zo’n 7,5 miljoen euro, maar pas in de zomer van 2015 werd hij speelgerechtigd. Zodoende liet het debuut voor Los Colchoneros tot 22 augustus op zich wachten. Atlético Madrid won die dag met 0-1 bij Las Palmas.

Na een bewogen jaar mocht Correa in het seizoen 2015-2016 vooral als invaller zijn minuten maken bij Atlético Madrid. Vanaf de zomer van 2016 kreeg de aanvaller steeds vaker speeltijd onder leiding van Diego Simeone, waardoor hij uiteindelijk ook basisspeler werd in de Spaanse hoofdstad. De teller is de 350 officiële wedstrijden in het Atlético-shirt inmiddels overschreden.

Correa won in 2018 de Europa League en de Europese Supercup met Atlético Madrid. In de Europa League-finale tegen Olympique Marseille (0-3 overwinning) kwam de Argentijn 88 minuten in actie. In 2021 won hij zijn derde trofee met de Madrileense club: de Spaanse titel.


Interlandcarrière

Correa debuteerde op 4 september 2015 in de nationale ploeg van Argentinië, dat Bolovia met 7-0 wist te verslaan in een oefeninterland. De eindstand werd op het scorebord gezet door de debutant. Correa heeft geen onomstreden status als A-international. Hij behoorde slechts tweemaal tot de selectie voor een groot eindtoernooi, maar zowel op de Copa América van 2021 (73 minuten) als het WK van 2022 (vier minuten) bleef diens speeltijd beperkt.

Tot en met 2022 speelde Correa 23 A-interlands (drie doelpunten). Desondanks heeft hij een prachtige erelijst opgebouwd, aangezien Argentinië zowel de Copa América van 2021 als het WK van 2022 wist te winnen met de aanvaller in de gelederen.

Laatste update: 8 juni 2023

Meer nieuws over Ángel Correa

07:59
8053+
‘Depay maakt zich nu al onmogelijk bij Atlético Madrid’
22:33
182+
Argentinië raakt vlak voor WK twee spelers kwijt
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie