Lautaro Martínez

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Lautaro Martínez

Lautaro Martínez is een aanvaller van Argentijnse afkomst. Sinds de zomer van 2018 draagt hij het shirt van de Italiaanse topclub Internazionale, waar hij in hetzelfde jaar debuteerde als international van Argentinië.

  • Martinéz speelt momenteel voor Internazionale
  • Met de Italiaanse topclub won hij één landstitel en twee bekers
  • In eigen land brak de aanvaller door bij Racing Club
  • Martínez debuteerde in 2018 voor de Argentijnse selectie
  • In 2022 werd hij wereldkampioen met zijn thuisland

Clubcarrière

Martínez werd op 16 april 1997 geboren in Bahía Blancía, een stad in het zuidelijke deel van de provincie Buenos Aires gelegen aan de Atlantische Oceaan. Zijn vader Mario was actief als profvoetballer en deed er alles aan om hem klaar te stomen voor een prachtige carrière. Martínez begon zijn loopbaan bij het lokale Liniers, waar hij al op jonge leeftijd aan de lopende band doel wist te treffen.

Doorbraak bij Racing Club

In 2014 maakte Martínez de overstap naar de jeugdopleiding van Racing Club, één van de vijf grootste clubs van Argentinië. De aanvaller maakte op 1 november 2015 zijn debuut in de Primera División van het Zuid-Amerikaanse land. Hij viel in voor routinier Diego Milito, die er zijn carrière afsloot na omzwervingen door Europa (waaronder Inter). Eerder dat jaar had Real Madrid al een akkoord bereikt met Racing Club over een transfer, maar Martínez vond het nog te vroeg om de oversteek te maken.

Martínez liep ongeveer één op één als aanvaller van Racing Club. In bijna zestig wedstrijden maakte de aanvaller 27 doelpunten voor de Argentijnse club, waaronder een hattrick in zijn allereerste Copa Libertadores-wedstrijd (4-2 tegen Cruzeiro). Nieuwe belangstelling kon niet uitblijven en in de zomer van 2018 maakte hij dan toch de overstap naar Inter. De Italiaanse topclub betaalde vijftien miljoen euro voor diens handtekening.

(Pro Shots)

Doelpuntenmachine in Italië

Martínez kreeg in Milaan te maken met een serieuze concurrentiestrijd. De Argentijnse aanvaller speelde daardoor niet alles vanaf het begin, maar kon met 35 optredens (negen goals, één assists) terugkijken op een redelijk eerste seizoen als speler van Inter. Martínez bleek na één seizoen te zijn gewend aan de Italiaanse speelwijze en leefstijl, met een voortreffelijk tweede jaar als bewijs. In 49 officiële wedstrijden nam hij 21 goals en acht assists voor zijn rekening.

Zijn mooiste seizoen als aanvaller van Inter beleefde Martínez in het seizoen 2020-2021. Martínez produceerde negentien goals en elf assists in 48 wedstrijden, waarvan zeventien goals en tien assists in de Italiaanse Serie A. Samen met Romelu Lukaku vormde hij een dodelijk duo. Dat pakte geweldig uit, aangezien het elftal van coach Antonio Conte eindelijk een einde wist te maken aan de jarenlange suprematie van Juventus. Voor het eerst sinds 2010 werd Inter weer kampioen van Italië.

Martínez won naast de landstitel ook tweemaal de Coppa Italia (2022 en 2023) en driemaal de Supercoppa (2021, 2022 en 2024) met Internazionale. Zijn erelijst werd bijna aangevuld met een extra trofee, maar de Champions League-finale van 2023 ging verloren door toedoen van Manchester City: 1-0. Martínez scoorde dus niet in de finale, maar gedurende het seizoen 2022-2023 passeerde hij wel de honderd doelpunten in Italiaanse dienst.


Interlandcarrière

Martínez debuteerde op 27 maart 2018 in de nationale ploeg van Argentinë. De aanvaller mocht in de oefeninterland tegen Spanje (6-1 nederlaag) invallen voor Gonzalo Higuaín. Daarna ontbrak hij een aantal interlandperiodes in de selectie, maar in zijn tweede interland was het wel meteen raak. In de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Irak eiste Martínez de openingstreffer op. De Inter-speler maakte een prima indruk in de oefencampagne en mocht zodoende mee naar de Copa América, waar hij twee goals maakte.

(Pro Shots)

Argentinië eindigde als derde op de Copa América van 2019. In de halve finale bleek aartsrivaal Brazilië te sterk, maar twee jaar later volgde ultieme wraak. Op de Copa América van 2021 kwamen de twee grootste voetballanden van Zuid-Amerika elkaar pas in de finale tegen en ditmaal trok Argentinië aan het langste eind (1-0). Martínez scoorde driemaal op deze Copa, waaronder in de kwartfinale en de halve finale. In 2022 werd de spits ook wereldkampioen door het WK in Qatar te winnen.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie