Memphis belangrijk voor Atlético, Bizot stunt bij PSG

Foto: Memphis belangrijk voor Atlético, Bizot stunt bij PSG

Memphis Depay heeft zondagavond zelfvertrouwen getankt. De spits van Atlético Madrid schoot zijn team in veilige haven tegen Valencia door de marge te verdubbelen: 2-0.

Madrilenen maken geen fout tegen Valencia

Atlético-coach Diego Simeone koos tegen Valencia een keer niet voor het koningskoppel Antoine Griezmann en Álvaro Morata. De Fransman mocht wel starten, maar Memphis kreeg de voorkeur boven zijn Spaanse teamgenoot. Met de Oranje-international binnen de lijnen wist Atlético vlak voor rust de score te openen in de persoon van Samuel Lino.

In de 57ste minuut zorgde Memphis voor de 2-0. Na goed voorbereidend werk van Nahuel Molina kopte de Nederlander van dichtbij raak. Een mooi moment voor de voormalig PSV’er, die eerder dit seizoen pas vijf keer wist te scoren (twee in LaLiga en drie in de Copa del Rey).

Scoreverloop: 1-0 (45′) S. Lino, 2-0 (57′) M. Depay

Serie A: Inter wint bij Fiorentina

In de strijd om de Italiaanse Scudetto heeft Internazionale goede zaken gedaan. De formatie uit Milaan rekende af met Fiorentina (0-1) en neemt de koppositie in de Serie A daarmee weer over van Juventus, dat ook nog een duel meer speelde.

Lautaro Martínez maakte in de veertiende minuut het enige en dus winnende doelpunt in Florence. De status van matchwinner was deels toe te schrijven aan Nicolás González, die in de 77ste minuut een penalty onbenut liet namens Fiorentina. Stefan de Vrij stond in de basis bij Inter, waar Denzel Dumfries inviel.

Scoreverloop: 0-1 (14′) L. Martínez

Ligue 1: Bizot pakt punt tegen PSG

In de Franse Ligue 1 heeft Stade Brest een fraai resultaat geboekt. De werkgever van Marco Bizot, die in het Parc des Princes weer in de basis stond, behaalde een punt op bezoek bij Paris Saint-Germain: 2-2.

Halverwege leek Brest helemaal niet op weg naar een stunt in Parijs. Marco Asensio en Randal Kolo Muani bezorgden PSG immers een 2-0 voorsprong. In de tweede helft toonden de bezoekers echter veerkracht door via Mahdi Camara en Mathias Pereira Lage langszij te komen. Vlak voor tijd kreeg PSG-aanvaller Bradley Barcola ook nog tweemaal geel.

Scoreverloop: 1-0 (38′) M. Asensio, 2-0 (45′) R. Kolo Muani, 2-1 (55′) M. Camara, 2-2 (80′) M. Pereira Lage

Gaat Memphis mee naar het EK?

  • Ja, als basisspeler
  • Ja, als reserve
  • Nee
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie