Voorspelling: belangrijke duels in Spaanse competitie

Foto: Voorspelling: belangrijke duels in Spaanse competitie

De Spaanse competitie nadert de ontknoping, met nog zes speelrondes te gaan. Het moment is aangebroken waarop de prijzen daadwerkelijk worden verdeeld. Één punt meer of minder kan grote gevolgen hebben voor het komende seizoen. In de 33e speelronde staat Barcelona tegenover Valencia, terwijl Atlético Madrid het opneemt tegen kersverse bekerwinnaar Athletic Bilbao. Wedtips en meer informatie over deze twee wedstrijden kun je hieronder vinden.

Atlético Madrid – Athletic Bilbao

Civitas Metropolitano

LaLiga

27 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 27 april 2024 21:24.

De ontmoeting tussen Atlético Madrid en Athletic Bilbao is van groot belang voor de Madrileense club. Na twee opeenvolgende nederlagen staat Atlético onder druk. Bij een nieuwe nederlaag ligt een negatieve spiraal op de loer, die Diego Simeone en zijn spelers nu niet kunnen gebruiken.

In de kwartfinales van de Champions League leek Atlético Madrid goed op weg tegen Borussia Dortmund, maar de club gaf de overwinning uit handen en verloor met 4-2 van de Duitsers. Afgelopen weekend volgde nog een teleurstelling toen er met 2-0 werd verloren van Alavés.

Met 61 punten staat Atlético Madrid momenteel op de vierde plaats in LaLiga. De nummer drie, Girona, heeft 68 punten en lijkt buiten bereik voor Atleti. Zoals de meeste zullen weten plaatsen de eerste vier teams uit Spanje zich voor de Champions League. Athletic Bilbao staat vijfde en heeft slechts drie punten minder dan Atlético. Een nieuwe nederlaag zou de vierde plaats in gevaar brengen.

Voor de fans van Athletic Bilbao is het huidige seizoen al een onvergetelijke ervaring. Het seizoen 2023/2024 zal de geschiedenisboeken ingaan bij de club, aangezien de Copa del Rey voor de eerste keer in ruim veertig jaar werd gewonnen. Het seizoen kan eigenlijk niet meer stuk, maar voor Ernesto Valverde en zijn spelers zit er mogelijk nog meer in.

Met slechts drie punten achterstand op Atlético Madrid, kan Athletic Club bij een overwinning naast Atleti komen te staan op de ranglijst. Daarmee maakt de ploeg van Valverde direct kans op Champions League-voetbal. In de laatste twee duels werd er gelijkgespeeld tegen Villarreal en Granada. Sinds de bekerfinale heeft Bilbao niet meer gewonnen, maar dat maakt de fans waarschijnlijk niet veel uit. Dit seizoen wordt al beschouwd als een succes en een Champions League-ticket zou de de kers op de taart zijn voor Athletic Bilbao.

Wedtip Atlético Madrid – Athletic Bilbao

De twee teams lijken gelijkwaardig aan elkaar te zijn. Atlético en Athletic hebben allebei weinig gewonnen de laatste tijd. Dit duel is van cruciaal belang voor de strijd om de vierde plek. De teams lijken zo in balans te zijn dat ‘Gelijkspel’ een interessante weddenschap is, met een quotering van 3.60 bij Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Barcelona – Valencia

Estadio Olimpico Lluis Companys

LaLiga

29 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 29 april 2024 21:06.

De afgelopen weken is er bij Barcelona een hoop gebeurd. Xavi Hernández, de coach van het team, had eerder dit seizoen aangekondigd dat hij in de zomer zou vertrekken bij Barcelona. Echter, de Spanjaard is op zijn besluit teruggekomen en heeft besloten nog een jaar bij de Catalaanse club actief te blijven.

De laatste twee wedstrijden van Barcelona resulteerden in nederlagen. In de Champions League werd de ploeg uitgeschakeld door Paris Saint-Germain, ondanks een vroege voorsprong. Een rode kaart voor Ronald Araujo bracht PSG in een numerieke meerderheid en daar maakte de Franse club goed gebruik van. Enkele dagen later, tijdens El Clásico, leed Barcelona een nederlaag tegen Real Madrid. Ondanks een sterke start en een voorsprong, wist Real Madrid terug te komen en de wedstrijd met 3-2 te winnen.

Op dit moment bedraagt de achterstand van Barcelona op Real Madrid elf punten. Met nog zes wedstrijden te gaan, bestaat de mogelijkheid dat deze kloof gedicht gaat worden. De Catalanen moeten dan wel alles winnen en hopen op een aantal fouten van Real Madrid.

Onder leiding van trainer Ruben Baraja presteert Valencia redelijk met het team. Na een teleurstellend seizoen waarin de club als zestiende eindigde in LaLiga, lijkt het team er dit jaar weer door te komen. Momenteel staat Valencia achtste. Hoewel dit nog niet voldoet aan de verwachtingen voor een club met de (Europese) reputatie van Valencia, is het een verbetering ten opzichte van de vorige jaargang. De achterstand op Real Betis en Real Sociedad, respectievelijk de nummer zeven en zes in de Spaanse competitie, bedraagt een en vier punten. Als Valencia nog een plekje weet te stijgen op de ranglijst, kan de club volgend seizoen in Europa uitkomen.

Valencia is de afgelopen maanden geen spectaculaire ploeg gebleken. Het is al zeven wedstrijden geleden dat de spelers meer dan één doelpunt wisten te maken in een duel. Ondanks dat heeft Valencia in de laatste zes wedstrijden tien punten behaald. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen Valencia en Barcelona in een gelijkspel van 1-1. Voor Valencia zou een gelijkspel tegen Barcelona wederom een positief resultaat zijn.

Wedtip FC Barcelona – Valencia

Barcelona wordt beschouwd als de favoriet voor dit duel tegen Valencia. Hoewel Valencia zelf niet vaak scoort, heeft de club de afgelopen weken ook weinig doelpunten tegen gekregen. Het lijkt er daarom op dat dit duel ook geen spectaculaire vertoning zal worden. Een passende weddenschap is ‘Minder dan 1,5 doelpunten door Barcelona’, met een quotering van 2.65 bij Unibet.

Minder dan 1,5 doelpunten door Barcelona

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:00
4+
Liverpool kleurt Oranje: “Ze zullen profiteren van Slot”
15:45
9+
Feyenoord-invaller maakt indruk: “Heel goed en gretig”
15:30
229+
Sensationele verrassing voor Ajax?
15:15
19+
Eindhoven loopt vol: PSV viert feest
14:59
41+
‘PSV begaat 10 miljoen-blunder’
14:44
36+
Brands prijst Bosz-voorganger: “Fundament vorig jaar gelegd”
14:43
0+
Voorbeschouwing: Weet Bayern München te verrassen in het Santiago Bernabéu?
14:28
93+
‘Slot triggert Van Dijk’
14:13
68+
Feyenoord legt talentvolle middenvelder vast
14:00
23+
Wat wordt de finale van de Champions League? | Vraag van Aad
13:50
104+
Roda JC grijpt in: spreekverbod
13:40
97+
Van der Vaart en Van Hooijdonk lyrisch over ‘beste passer’ in Europa
13:25
1007+
‘Megadreun voor Hélène Hendriks’
13:10
94+
Koeman ziet Oranje-optie wegvallen: “Meerdere maanden uitgeschakeld”
12:50
605+
‘Miljoenendeal voor Chuba Akpom’
12:30
18+
CLASH in de rechtbank, RIJKAARD wil The Champ | Groeten out Afrika #2
12:17
876+
‘Transferontploffing bij PSV’
12:00
84+
Landstitel PSV is ook die van het kleine timmermansoog
11:50
128+
Feyenoord-zoektocht gaande: “Meer dan 50% kans dat het een buitenlandse trainer wordt”
11:35
189+
PSV waakzaam voor Ajax-ramp: “Mag ons niet overkomen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie