Marco Asensio

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Marco Asensio

Marco Asensio is een Spaanse vleugelaanvaller van beroep. In de zomer van 2023 maakte de international van Spanje de overstap van Real Madrid naar Paris Saint-Germain.

  • Asensio speelt momenteel voor Paris Saint-Germain
  • De aanvaller kwam eerder uit voor Real Mallorca en Real Madrid
  • Met de Madrilenen won hij driemaal de Champions League
  • In Spanje behaalde Asensio drie landstitels en één Copa del Rey
  • In 2016 debuteerde hij als A-international van Spanje

Clubcarrière Marco Asensio

Marco Asensio Willemsen is op 21 januari 1996 geboren in Palma de Mallorca. Hij is de zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. Asensio was vijftien jaar toen zijn moeder kwam te overlijden aan de gevolgen van kanker. Hoewel er Nederlands bloed door zijn aderen stroomt, omschrijft hij zichzelf als een echte Spanjaard. Mede om die reden wimpelde hij een aanbod van het Nederlands elftal af.

Via Mallorca naar Real Madrid

Asensio speelde in de jeugdopleiding van Real Mallorca. Op 27 oktober 2013 maakte hij voor die club zijn debuut in het betaald voetbal, in de Segunda División tegen Recreativo Huelva. Voor de eilandbewoners speelde hij 56 wedstrijden op het tweede niveau van Spanje (zeven doelpunten en negen assists). Met die prestaties speelde hij zich in de kijker bij Real Madrid, dat een kleine vier miljoen euro neertelde voor diens handtekening.

Real Madrid haalde Asensio niet meteen naar het Bernabéu. De aanvaller werd eerst nog een seizoen ondergebracht bij Espanyol, waar hij de kans kreeg om te wennen aan het hoogste niveau van Spanje. Voor de club uit Barcelona kwam Asensio tot 37 officiële wedstrijden (vier goals, vijftien assists). In Madrid keek men tevreden naar diens ontwikkeling in de Primera División en dus werd hij in de zomer van 2016 officieel overgeheveld naar de Spaanse hoofdstad.

Marco Asensio (Real Madrid)
In het shirt van Real Madrid (Pro Shots)

Succesvol in de hoofdstad

Asensio debuteerde op 21 augustus 2016 in de uitwedstrijd tegen Real Sociedad (0-3 zege) in de A-selectie van Real Madrid. Als linksbuiten wist hij meteen een doelpunt op te eisen. In het seizoen 2017-2018 mocht de Spanjaard meteen 38 officiële wedstrijden opdraven voor De Koninklijke, waar hij tien goals en vier assists liet aantekenen. In de daaropvolgende seizoenen bleef Asensio van een gelijkwaardige betekenis voor Real Madrid.

Tijdens de voorbereiding van het seizoen 2019-2020 kreeg Asensio te maken met de grootste tegenslag uit zijn carrière. Een zware knieblessure zette hem langdurig aan de kant, waardoor hij dat jaargang maar tien wedstrijden in actie zou komen. De Spanjaard keerde daarna weer terug naar vergelijkbare cijfers als de periode daarvoor, al stond hij niet altijd in de basis.

Asensio heeft een fraaie erelijst opgebouwd bij Real Madrid. Na het seizoen 2022-2023 bestond zijn erelijst uit de landstitel (driemaal), Copa del Rey (één keer), Spaanse Supercup (driemaal), Champions League (driemaal), Europese Supercup (driemaal) en het WK voor clubteams (viermaal). Met 61 doelpunten en 32 assists in 286 officiële wedstrijden was zijn aandeel behoorlijk te noemen. In de zomer van 2023 koos Asensio voor een transfervrije overstap naar Paris Saint-Germain.

Marco Asensio (PSG)
Als nieuwkomer bij PSG (Pro Shots)

Transfervrij naar PSG

Asensio debuteerde op 12 augustus 2023 in het shirt van Paris Saint-Germain. In de thuiswedstrijd tegen FC Lorient bleef zijn nieuwe team steken op een 0-0 gelijkspel. De linkspoot maakte op 26 augustus zijn eerste doelpunt voor de Parijzenaars en droeg daarmee bij aan de 3-1 overwinning op RC Lens. Tijdens zijn debuutseizoen liep diens teller op naar vijf doelpunten en zeven assists in 31 officiële wedstrijden. Asensio hield drie prijzen over aan zijn eerste PSG-seizoen: de landstitel, de Coupe de France en de Trophée des Champions.


Interlandcarrière Marco Asensio

Asensio maakte onder Vicente del Bosque zijn debuut in de nationale ploeg van Spanje. Op 29 mei 2016 gunde de bondscoach hem een uur speeltijd in de met 3-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. Asensio was actief op het WK 2018 in Rusland, waar Spanje in de achtste finale verrassend werd uitgeschakeld door het thuisland (na strafschoppen). Het EK in 2021 ging daarentegen aan zijn neus voorbij.

Asensio pikte een doelpunt mee op het WK van 2022. De Spanjaard droeg bij aan de 7-0 zege op Costa Rica, maar kon niet verhinderen dat zijn team al in de achtste finale werd uitgeschakeld door Marokko. Spanje revancheerde zich door in juni 2023 de Nations League te winnen. Asensio toonde zich trefzeker tijdens de strafschoppenserie van de finale tegen Kroatië.

Laatste update: 18 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie