Marco Asensio

Age: 27
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Marco Asensio

Marco Asensio is een Spaanse vleugelaanvaller van beroep. Sinds 2014 komt hij uit voor de Spaanse topclub Real Madrid, waar zijn contract medio 2023 afloopt.

Marco Asensio Willemsen is op 21 januari 1996 geboren in Palma de Mallorca. Hij is de zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. Asensio was vijftien jaar toen zijn moeder kwam te overlijden aan de gevolgen van kanker. Hoewel er Nederlands bloed door zijn aderen stroomt, omschrijft hij zichzelf als een echte Spanjaard. Mede om die reden wimpelde hij een aanbod van het Nederlands elftal af.

Via Mallorca naar Real Madrid

Asensio speelde in de jeugdopleiding van Real Mallorca. Op 27 oktober 2013 maakte hij voor die club zijn debuut in het betaald voetbal, in de Segunda División tegen Recreativo Huelva. Voor de eilandbewoners speelde hij 56 wedstrijden op het tweede niveau van Spanje (zeven doelpunten en negen assists). Met die prestaties speelde hij zich in de kijker bij Real Madrid, dat een kleine vier miljoen euro neertelde voor diens handtekening.

Real Madrid haalde Asensio niet meteen naar het Bernabéu. De aanvaller werd eerst nog een seizoen ondergebracht bij Espanyol, waar hij de kans kreeg om te wennen aan het hoogste niveau van Spanje. Voor de club uit Barcelona kwam Asensio tot 37 officiële wedstrijden (vier goals, vijftien assists). In Madrid keek men tevreden naar diens ontwikkeling in de Primera División en dus werd hij in de zomer van 2016 officieel overgeheveld naar de Spaanse hoofdstad.

Asensio debuteerde op 21 augustus 2016 in de uitwedstrijd tegen Real Sociedad (0-3 zege) in de A-selectie van Real Madrid. Als linksbuiten wist hij meteen een doelpunt op te eisen. In het seizoen 2017-2018 mocht de Spanjaard meteen 38 officiële wedstrijden opdraven voor De Koninklijke, waar hij tien goals en vier assists liet aantekenen. In de daaropvolgende seizoenen bleef Asensio van een gelijkwaardige betekenis voor Real Madrid.

In de voorbereiding van het seizoen 2019-2020 kreeg Asensio te maken met de grootste tegenslag uit zijn carrière. Een zware knieblessure zette hem langdurig aan de kant, waardoor hij dat jaargang maar tien wedstrijden in actie zou komen. De Spanjaard keerde daarna weer terug naar vergelijkbare cijfers als de periode daarvoor, al stond hij niet altijd in de basis.

Asensio heeft een fraaie erelijst opgebouwd in Madrid. De Spanjaard is anno 2022 goed voor drie Spaanse titels, drie Spaanse Supercups, drie Champions Leagues, drie wereldbekers voor clubteams en drie Europese Supercups.

Interlandcarrière

Asensio maakte onder Vicente del Bosque zijn debuut in de nationale ploeg van Spanje. Op 29 mei 2016 gunde de bondscoach hem een uur speeltijd in de met 3-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. Asensio was actief op het WK 2018 in Rusland, waar Spanje in de achtste finale verrassend werd uitgeschakeld door het thuisland (na strafschoppen). Het EK in 2021 ging daarentegen aan zijn neus voorbij.

Asensio pikte een doelpunt mee op het WK van 2022. De Spanjaard droeg bij aan de 7-0 zege op Costa Rica, maar kon niet verhinderen dat zijn team al in de achtste finale werd uitgeschakeld door Marokko.

Laatste update: 14 december 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie