Asensio stelt zich eerst een persoonlijk doel in nieuwe omgeving

Foto: Asensio stelt zich eerst een persoonlijk doel in nieuwe omgeving

Na een periode van acht jaar bij Real Madrid is het voor Marco Asensio tijd voor een nieuwe uitdaging. De offensieve middenvelder annex aanvaller gaat bij Paris Saint-Germain zijn eerste buitenlandse avontuur aan. Hij stelt zich eerst een persoonlijk doel.

Halve Nederlander gaat voor het eerst buiten Spanje aan de slag

Op het trainingskamp in Japan liet Asensio weten allereerst de Franse taal onder de knie te willen krijgen. “Ik kende al een paar jongens Dat maakt het iets makkelijker”, begint Asensio tegen RMC Sport over zijn aanpassing. “Maar ik wil toch Frans leren zodat ik met iedereen kan praten. Nu mixen we Spaans en Engels, maar Frans leren is het makkelijkst. Niet alleen zodat ik met de spelers kan praten, maar ook met alle andere mensen die bij PSG werken. Met hen wil ik ook kennis maken. Ik hoop dat me aan het eind van het jaar verstaanbaar te maken.”

“PSG de perfecte club voor me”

Asensio vertelt ook waarom de keuze viel op de Parijzenaars. “Bovenal gaat het om het project en de ambitie. Ik zit op een belangrijk moment in mijn carrière en wilde een stap vooruit zetten. Ik denk dat PSG daar de perfecte club is, ook om prijzen te winnen”, stelde de zoon van een Nederlandse moeder.

Met Luis Enrique krijgt Asensio met een landgenoot als trainer te maken. “We hebben samengewerkt op het WK, we kennen elkaar al lang en onze relatie is zeer goed, zoals hij die met alle spelers heeft.”

Wordt dit een succes?

  • Ja, blijft een topvoetballer
  • Kan wel eens tegenvallen…
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie