Leverkusen kan niet verliezen, Serie A-kraker onbeslist

Bayer Leverkusen heeft zaterdagavond weer niet verloren. De kampioen van Duitsland wist een 0-2 achterstand tegen VfB Stuttgart ongedaan te maken: 2-2.

Bayer Leverkusen flikt het wéér in extra tijd

Zowel in de Bundesliga, DFB-Pokal als de Europa League verloor Bayer Leverkusen dit seizoen geen enkele wedstrijd. Meermaals keek de club in de slotfase tegen een achterstand aan, maar de manschappen van Xabi Alonso stapten steevast met een overwinning óf gelijkspel van het vat. Tegen Stuttgart leek die missie voor het eerst te mislukken.

In het openingskwartier van de tweede helft liep Stuttgart uit naar een 0-2 voorsprong. Na de openingstreffer van Chris Führich maakte Deniz Undav de tweede treffer voor de bezoekende club. Amine Adli scoorde nog wel tegen, maar tot ver in blessuretijd bleef die stand op het scorebord staan.

Leverkusen wist in de 97ste minuut (!) alsnog de ongeslagen status te behouden. Robert Andrich redde een punt voor Die Werkself.

Serie A: Juventus en Milan stellen teleur

De Serie A-topper tussen Juventus en AC Milan heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. In het Allianz Stadium wisten de nummers één en twee van Italië niet te scoren: 0-0. De Rossoneri zijn daarmee wel de morele winnaar, aangezien de tweede plek binnen lijkt.

In de Serie A staat dit seizoen geen maat op Internazionale. De club uit Milaan veroverde afgelopen maandag de Scudetto dankzij een 1-2 overwinning bij de aartsrivaal. Een hard gelag voor AC Milan, dat deze avond aan de bak moest om de tweede plek te verdedigen. Juventus domineerde in eigren huis, maar mede dankzij doelman Marco Sportiello bleef de brilstand intact.

AC Milan blijft dankzij deze remise stevig op plek twee. Juventus heeft vijf punten achterstand, maar lijkt als nummer drie óók zeker van een Champions League-ticket.

Gaat Leverkusen de Europa League winnen?