PSG knokt zich tegen ingestort Barça naar halve finale Champions League

Paris Saint-Germain heeft de halve finale van de Champions League bereikt. In het Olympisch Stadion in Barcelona poetste de Parijzenaren tegen tien man een achterstand van twee doelpunten weg. Het werd 1-4.

Wedstrijdverslag FC Barcelona – Paris Saint-Germain

FC Barcelona begon het duel met PSG met een 3-2 voorsprong na het duel in Parijs vorige week. Vanaf minuut 1 leek het er op dat Barcelona die voorsprong niet lang vast zou houden. De Parijzenaren dwongen Barça vanaf het begin achteruit, maar de eerste treffer van het duel was voor de thuisploeg. Na een mooie actie van de zestienjarige Lamine Yamal liep Raphinha de bal binnen: 1-0.

Lang bleef het spelbeeld ongewijzigd: PSG had de bal en het veldspel, Barcelona de kansen. Echt gevaarlijk kon PSG niet worden. De grootste dreiging ontstond toen Bradley Barcola vrije doortocht zag richting het doel van Marc-André Ter Stegen. Ronald Araújo stak daar een stokje voor en maakte een overtreding; dat kostte hem een rode kaart. Tegen tien man nam Barcola wraak voor de overtreding: zijn voorzet bereikte Ousmane Dembélé die de bal binnenwerkte: 1-1.

Barcelona met de rug tegen de muur

Na de 1-1 van PSG en met nog tien man op het veld beloofde de tweede helft lastig te worden voor de mannen van Xavi. De Fransen bleven in de tweede druk gas geven — en dat met succes. Vitinha maakte kort na rust al de 1-2 met een heerlijke droge knal.

Kort na die goal kreeg Gündogan een grote kans op de 2-2, maar zijn inzet belandde op de paal. Na die actie stortte Barça volledig in. Xavi kreeg een rode kaart nadat hij zich kwaad maakte op de scheidsrechter en amper vijf minuten later begin Joao Cancelo een stompzinnige overtreding in eigen zestien. PSG kreeg een strafschop, Mbappé schoot hem in de bovenhoek: 1-3.

De wissels van FC Barcelona konden het verschil niet maken. Ferran Torres kwam kort na de 1-3 in het veld en leek even met zijn eerste balcontact de 2-3 te gaan maken. De aanname was niet goed genoeg. Ook Joao Felix en Fermín Lopez konden geen potten breken voor Barça. In de laatste minuten van de reguliere speeltijd kwam PSG er in de counter goed uit. Mbappé bepaalde de eindstand op 1-4 (4-6 over twee duels).

Paris Saint-Germain gaat dit jaar eindelijk de CL winnen.