Lamine Yamal

Leeftijd: 16

Het laatste nieuws over Lamine Yamal

Lamine Yamal is een Spaanse aanvaller. Hij is A-international voor Spanje en speelt momenteel voor FC Barcelona, waar hij in 2023 geschiedenis schreef.

  • Yamal speelt momenteel voor FC Barcelona
  • In 2023 werd de aanvaller kampioen van Spanje
  • Hij is de jongste debutant én doelpuntenmaker van FC Barcelona én Spanje

Clubcarrière

Lamine Yamal Nasraoui Ebana werd op 13 juli 2007 geboren in Mataró, op zo’n dertig kilometer van Barcelona. Hij is de zoon van een Marokkaanse vader en een Equatoriaal-Guineese moeder. Op slechts vijfjarige leeftijd werd hij al opgenomen in de befaamde jeugdopleiding van FC Barcelona (La Masia). De aanvaller ontwikkelde zich stormachtig en mocht als vijftienjarige meedraaien met de Juvenil A, het hoogste jeugdelftal van de club.

(Pro Shots)

Doorbraak bij FC Barcelona

Trainer Xavi Hernández besloot Yamal in september 2022 aan de A-selectie toe te voegen bij FC Barcelona. Hij kreeg daarmee de gelegenheid om te wennen aan de omstandigheden op het hoogste niveau, zoals de intensiteit en de druk. De piepjonge aanvaller pakte dit fantastisch op, waardoor hij op 29 april 2023 daadwerkelijk mocht debuteren in de hoofdmacht. Tegen Real Betis (4-0 overwinning) mocht Yamal na 84 minuten invallen voor Gavi. Met vijftien jaar, negen maanden en zestien dagen werd hij de jongste speler uit de clubgeschiedenis.

Yamal mocht dankzij deze invalbeurt de landstitel van 2023 op zijn naam zetten. De aanvaller, die zijn contract tot medio 2026 verlengde met een gelimiteerde transfersom van één miljard euro, maakte zijn eerste doelpunt op 8 oktober 2023 in de thuiswedstrijd tegen Granada (2-2).


Interlandcarrière

Als supertalent van FC Barcelona doorliep Yamal verschillende jeugdelftallen van Spanje. Zijn debuut voor de nationale ploeg maakte de aanvaller op 8 september 2023 in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië (1-7 overwinning). Hij werd daarmee de jongste debutant én doelpuntenmaker uit de geschiedenis van Spanje.

Laatste update: 9 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie