Jules Koundé

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Jules Koundé

Jules Koundé is een Franse centrale verdediger. In de zomer van 2022 maakte de international van Frankrijk de overstap van Sevilla naar FC Barcelona.

  • Koundé speelt momenteel voor FC Barcelona
  • In 2023 werd de verdediger kampioen van Spanje
  • Met Sevilla won hij de Europa League van 2020
  • Koundé brak door bij Girondins de Bordeaux
  • Hij debuteerde in 2021 als international van Frankrijk

Clubcarrière

Koundé werd op 12 november 1998 geboren in Parijs. De verdediger, die van Beninese afkomst is, speelde in de jeugdopleidingen van Fraternelle de Landiras (2004-2008), Cérons (2008-2010), FC La Brède (2010-2013) en Girondins de Bordeaux. Bij Les Girondins werkte hij het laatste deel van het jeugdtraject af.

Girondins de Bordeaux

Op 13 januari 2018 debuteerde Koundé in de A-selectie van Girondins de Bordeaux, dat een 0-1 overwinning behaalde op Troyes. De verdediger speelde meteen de gehele wedstrijd en stond zijn basisplaats ook niet meer af. In een periode van anderhalf jaar mocht de jonge Fransman in totaal zeventig wedstrijden in actie komen (vier doelpunten).

Sevilla

In de zomer van 2019 nam Koundé afscheid van Girondins de Bordeaux. De Franse club accepteerde een bod van circa 25 miljoen euro voor de verdediger, die daarmee een transfer verdiende naar Sevilla. Koundé beleefde een droomseizoen bij de Spaanse club. Niet alleen veroverde hij meteen een basisplaats, maar hij won in zijn eerste contractjaar ook nog eens de Europa League dankzij een heldenrol van teamgenoot Luuk de Jong. De Fransman werd gezien als één van de sterkhouders in dit team.

Koundé bleef in de daaropvolgende seizoenen een vaste waarde bij Sevilla. De centrumverdediger speelde over een periode van drie seizoenen 133 wedstrijden in alle competities, waarin hij negen doelpunten produceerde.

(Pro Shots)

FC Barcelona

Na drie jaar Sevilla maakte Koundé in de zomer van 2022 de overstap naar FC Barcelona. De Catalaanse topclub betaalde zo’n vijftig miljoen euro voor de verdediger. Een behoorlijke investering gezien de financiële problemen van Barcelona, dat aanvankelijk helemaal niet in staat bleek om de nieuwkomer in te schrijven voor de Primera División. Na een aantal noodgrepen kon Koundé op 28 augustus 2022 alsnog debuteren tegen Real Valladolid (4-0 zege).

Koundé won in zijn debuutseizoen bij FC Barcelona meteen de Spaanse titel en de Spaanse Supercup. De Fransman speelde veertig officiële wedstrijden in 2022-2023 (één doelpunt).


Interlandcarrière

Koundé maakte op 2 juni 2021 zijn debuut in de nationale ploeg van Frankrijk, dat in een oefeninterland veel te sterk bleek voor Wales. Met één interland op zak werd de verdediger opgenomen in de definitieve EK-selectie van Les Bleus. Bondscoach Didier Deschamps gunde hem alleen speeltijd in de laatste groepswedstrijd tegen Portugal (2-2), waardoor hij geen invloed had op de uitschakeling in de achtste finale. Zwitserland bleek vanaf de strafschopstip te sterk voor de als topfavoriet bestempelde Fransen.

Koundé ontwikkelde zich na het EK tot een vaste waarde bij Frankrijk. Tijdens het WK 2022 in Qatar speelde hij het merendeel van de wedstrijden dan ook vanaf de aftrap, waaronder de finale tegen Argentinië op 18 december. Dankzij Kylian Mbappé kwamen de Fransen terug van een 2-0 en 3-2 achterstand, maar de strafschoppenserie ging vervolgens alsnog verloren.

Laatste update: 6 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie