Barcelona komt in de Spaanse beker met de schrik vrij

Barcelona heeft donderdagavond een overwinning geboekt op Unionistas CF. Eenvoudig ging het duel met de derdeklasser echter niet, want de Spaanse topclub moest een achterstand omdraaien (1-3).

Moeizame zege voor Barcelona

De ploeg van Xavi Hernández had de teleurstelling van zondagavond nog in zijn maag zitten. In de Spaanse Supercup ging Barcelona toen namelijk pijnlijk onderuit tegen de grote concurrent Real Madrid, waarbij het volledig werd weggespeeld en veel kritiek kreeg in de Spaanse kranten. Tegen Unionistas CF moest Barcelona het dit dan ook van zich af schudden.

Ondanks enig overwicht van Barcelona, kwam de thuisploeg echter na een half uur spelen op een voorsprong te staan. Álvaro Gómez Martín zorgde voor de verrassende openingstreffer en liet de tegenstander enigszins zweten. Nog voor rust kreeg Barcelona het nog voor elkaar om via Ferran Torres de gelijkmaker te forceren.

Hoewel Barcelona in de tweede helft zo snel mogelijk op voorsprong wilde komen, hield Unionistas CF lang zijn rug recht. Pas na 69 minuten spelen kreeg Jules Koundé het voor elkaar om Barcelona op 1-2 te zetten. Een aantal minuten later was Alejandro Baldé de volgende doelpuntenmaker, waarmee de eindstand op 1-3 kwam te staan.

Andere kwartfinalisten Copa del Rey

De Spaanse grootmacht is daarmee door naar de kwartfinale. Eerder kregen Sevilla, Athletic Bilbao, RCD Mallorca, Celta de Vigo, Real Sociedad en Girona dit al voor elkaar. Later op de avond komen stadsgenoten Real Madrid en Atlético Madrid nog tegen elkaar in actie, die moeten uitmaken welke club het laatste plekje pakt.

Scoreverloop: 1-0 (31′) Álvaro Gómez Martín, 1-1 (45′) Ferran Torres, 1-2 (69′) Jules Koundé, 1-3 (73′) Alejandro Baldé