Ferran Torres

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Ferran Torres

Ferran Torres is een Spaanse aanvaller. In januari 2022 maakte de international van Spanje de overstap van Manchester City naar FC Barcelona.

  • Torres speelt momenteel voor FC Barcelona
  • In 2023 werd de aanvaller kampioen van Spanje
  • Met Manchester City werd hij tweemaal landskampioen
  • Torres brak door bij Valencia
  • In 2020 debuteerde hij voor de Spaanse ploeg

Clubcarrière

Torres werd op 29 februari 2000 geboren in Foios, een klein plaatsje in de buurt van Valencia. De aanvaller verdiende op zesjarige leeftijd een kans in de jeugdopleiding van Valencia. In het shirt van Los Che wist hij het volledige traject te doorlopen.

Valencia

Op 30 november 2017 maakte Torres zijn debuut in de A-selectie van Valencia, dat in de Copa del Rey een 4-1 overwinning boekte op Real Zaragoza. Op 6 december van datzelfde jaar mocht de getalenteerde Spanjaard zijn competitiedebuut maken in de uitwedstrijd tegen SD Eibar (2-1 nederlaag). In het seizoen 2017-2018 werd Torres in totaal zestien keer ingezet in alle competities.

Torres bleef tot augustus 2020 actief voor Valencia. De aanvaller speelde 97 officiële wedstrijden voor Los Che, waar hij negen doelpunten en twaalf assists produceerde. Na zijn vertrek haalde Torres via MARCA uit naar de club: “Toen ik bij het eerste elftal kwam, werd de druk opgevoerd en kwam er veel kritiek los. En niet alleen op mij. Die mensen wilden mijn vertegenwoordigers en mijn familie in diskrediet brengen. Het was gelukkig maar een kleine groep, maar ze zeiden wel wat ik zou falen en dat doet op zeventienjarige leeftijd veel pijn.”

Manchester City

In de zomer van 2020 streek Torres neer bij Manchester City, dat 35 miljoen euro (waarvan twaalf aan bonussen) voor hem neertelde. De rechtsbenige aanvaller speelde onder landgenoot Pep Guardiola in zijn eerste seizoen 36 officiële wedstrijden en scoorde daarin dertien keer. Met The Citizens won hij in zijn debuutjaar meteen twee prijzen: de Premier League-titel en de League Cup.

Torres kampte in het seizoen 2021-2022 met een gebroken middenvoetsbeentje. Hij speelde in de eerste helft van het seizoen slechts zeven wedstrijden (drie doelpunten) voor Manchester City, waar hij in januari 2023 afscheid nam voor een terugkeer naar Spanje.

(Pro Shots)

FC Barcelona

FC Barcelona betaalde ondanks de financiële problematiek 55 miljoen euro voor het loswerken van Torres bij Manchester City. Aan de hand van bonussen kan dat bedrag zelfs oplopen tot 65 miljoen euro. De Catalaanse voetbalgrootmacht plaatste een afkoopsom van één miljard euro in diens contract. Torres kon niet meteen worden ingeschreven bij de Spaanse voetbalbond, maar na een loonoffer van Samuel Umtiti ging het sein alsnog op groen.

Torres maakte zijn FC Barcelona-debuut op 12 januari 2022 in de beladen Supercopa-wedstrijd tegen Real Madrid (2-3 nederlaag na verlenging). In maart 2022 was de Spanjaard zeer trefzeker: vier goals in drie wedstrijden. Eén van zijn doelpunten maakte hij in de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd tegen de aartsrivaal uit Madrid. Torres scoorde in het seizoen 2022-2023 opnieuw tegen Real, dat ondanks de 3-1 nederlaag werd verslagen in de Spaanse titelstrijd.


Interlandcarrière

Torres doorliep verschillende jeugdelftallen van Spanje. Op 3 september 2020 maakte de aanvaller zijn debuut voor de nationale ploeg van Spanje, dat in de Nations League met 1-1 gelijkspeelde tegen Duitsland. Hij maakte zijn debuut onder leiding van Luis Enrique. Het duo werkte samen tot en met het WK van 2022 in Qatar. Gedurende deze periode ontwikkelde Torres een relatie met de oudste dochter van de bondscoach: Sira Martínez.

Tijdens het WK in Qatar maakte Luis Enrique een grapje over het juichen van Torres. De Spaanse bondscoach liet gevat optekenen: “Ik vind alles goed, maar als hij een gebaar van een baby maakt, haal ik hem er meteen af. Dan zorg ik er persoonlijk voor dat hij het voetbalveld voorlopig even niet meer ziet.” Veel te juichen viel er overigens niet in Qatar. Tegen Costa Rica (7-0) had Torres nog een aandeel door tweemaal te scoren, maar Spanje vloog al na de achtste finale huiswaarts door toedoen van Marokko.

Laatste update: 6 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie