Barcelona profiteert van dramatische invalbeurt Sinkgraven

Foto: Barcelona profiteert van dramatische invalbeurt Sinkgraven

Barcelona heeft in het eerste competitieduel van het nieuwe kalenderjaar een late overwinning geboekt op UD Las Palmas. De ploegen leken lang af te stevenen op een gelijkspel, maar na een duwfout van Daley Sinkgraven won Barcelona alsnog (1-2).

Vroege voorsprong voor UD Las Palmas

De Spaanse topclub moest donderdagavond proberen om het gat naar koplopers Real Madrid en Girona weer te verkleinen. Waar Real Madrid woensdagavond met 1-0 won van RCD Mallorca, rekende Girona knap met 4-3 af met Atlético Madrid. Door de zeges werd het verschil ten opzichte van Barcelona vergroot tot 10 punten.

De club uit Catalonië had tegen Las Palmas de kans om hieraan wat te doen, maar het kwam razendsnel in de problemen terecht. De thuisploeg begon overtuigend aan de wedstrijd en slaagde er binnen een mum van tijd in om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Uitgerekend Munir El Haddadi, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van Barcelona, maakte het doelpunt.

Barcelona succesvol op jacht naar zege

Barcelona probeerde in de eerste helft er alles aan te doen om de stand gelijk te trekken. De balsnelheid liet echter nogal te wensen over, waardoor Las Palmas op de been bleef. Na de theepauze maakte Barcelona alsnog de gelijkmaker. Ferran Torres was verantwoordelijk voor de treffer en gaf de bezoekers weer enigszins hoop.

Aan het einde van de wedstrijd werkte Barcelona hard om alsnog de overwinning binnen te halen. Het ontbrak de Spanjaarden echter lang aan overtuigingskracht om een tweede doelpunt te maken. Tóch nam Barcelona de 3 punten mee naar huis. Een duwfout van Daley Sinkgraven leverde namelijk een rode kaart op voor de Nederlander en een strafschop voor Barcelona, die Ilkay Gündogan binnenschoot.

Scoreverloop: 1-0 (12′) Munir El Haddadi, 1-1 (55′) Ferran Torres, 1-2 (90+3′) Ilkay Gündogan

Pakt Barcelona dit seizoen de landstitel?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie