Waarom Liverpool niet kiest voor Bosz maar voor Slot

Foto: Waarom Liverpool niet kiest voor Bosz maar voor Slot

Europese topclub Liverpool gaat in zee met Arne Slot, trainer van de nummer 2 van de Eredivisie en kersvers bekerwinnaar Feyenoord. Maar waarom laten The Reds succescoach Peter Bosz van aanstaand landskampioen PSV links liggen?

Inside: de Liverpool-vergelijking van Peter Bosz en Arne Slot

Hij kwam, zag en gaat, eindelijk voor hem, eens een hoofdprijs winnen met een club. Bosz zal innerlijk trots zijn op zichzelf, naast dat hij natuurlijk ook fier zal zijn op zijn spelers die het uiteindelijk toch moeten doen op het veld. Maar Bosz zal vooral persoonlijk een beetje in zijn vuistje lachen, omdat hij heel snel zal gaan afrekenen met een groot deel van zijn criticasters.

Bosz is geen prijzenpakker

‘Peter Bosz is geen prijzenpakker’, is een vaak gehoorde uitspraak daaromtrent. Eerder werkte hij immers bij grote clubs als Borussia Dortmund, Olympique Lyon, Ajax en Bayer Leverkusen. Maar echt grote successen leverde die Europese reis bij lange na niet op voor de in Apeldoorn geboren trainer.

De oud-prof kampte hierdoor na deze lange loopbaan in de dug-out met een sticker, een soort van stigma waar hij maar moeilijk vanaf leek te gaan komen. Tijdens zijn eerste seizoen in het gemoedelijke Brabant gaat hij nu echter wél een hoofdprijs pakken, kampioen van Nederland worden zelfs.

Bosz heeft wel meer Europese ervaring dan Slot

Hij heeft daardoor een aantal voetballiefhebbers, zeker voor even, de mond gesnoerd. En binnen PSV is men logischerwijs uitermate tevreden over het functioneren van de zestiger en baas van de technische staf. Allesomvattend kan hierover geconcludeerd worden dat Bosz behoorlijk wat ervaring heeft opgedaan als trainer, op verschillende niveaus in Europa.

Met als kers op de taart de aanstaande titel met zijn huidige werkgever PSV, waardoor je zou kunnen verwachten dat er vanuit de grotere voetbalcompetities op deze aardbol een lijntje wordt uitgegooid naar Peter Bosz. Het antwoord is voor wat betreft Liverpool, waar Jürgen Klopp na een uiterst succesvolle periode aan het einde van dit seizoen de deur achter zich dichttrekt, duidelijk: nee.

Bosz heeft PSV’ers niet beter gemaakt

De leiding van deze roemruchte mogendheid is uitgekomen bij Bosz’ naaste concurrent Slot, omdat hij tijdens zijn verblijf in De Kuip als technisch leider van de Feyenoord-selectie indruk heeft gemaakt door spelers duidelijk beter te maken. Mats Wieffer, Dávid Hancko, Thomas Beelen en Yankuba Minteh hebben onder meer stappen gemaakt in hun ontwikkeling. Bij Bosz ging het meer om het team, dan individueel spelers beter maken. Bovendien brak er vanuit de PSV-jeugd ook niemand door.

Daarnaast wist hij vorig seizoen met de Rotterdammers kampioen te worden, eerder de finale van de Conference League te behalen en een week geleden de KNVB Beker binnen te slepen. Wél een prijzenpakker dus, terwijl de voormalig middenvelder in vergelijking met zijn collega in Eindhoven een stuk minder (internationale) ervaring heeft.

Bosz is ouder dan Slot

Feit is dat Slot een stuk jonger is dan Bosz. Liverpool heeft vooral gekeken naar de manier van spelen van Feyenoord, de ontwikkeling van zijn spelers én zijn presentatie naar buiten toe. Anders gezegd: zijn omgang met de pers. Arne Slot is daar een meester in en zal zelden of nooit compleet uit zijn slof schieten.

Hij is een soort van charmeur naar het journaille, en dus ook naar fans van Feyenoord, toe. Niet geheel toevallig heeft zijn voorganger op Anfield Klopp dat ook. Hij wordt in Engeland op handen gedragen. Door zijn houding, al heeft dat natuurlijk met zijn prestaties met Liverpool in de voorbije seizoenen te maken.

Bosz is slecht in omgang met media

Het aanstaande huwelijk tussen Slot en Liverpool komt hierdoor zeker niet onverwacht. In den beginne, want ook de huidig Feyenoord-succestrainer zal vanaf minuut één in de Premier League moeten gaan presteren. Krediet heeft hij echter ruimschoots opgebouwd, meer dan in ieder geval Bosz.

Die wil nog weleens verongelijkt achter de desk tijdens een persconferentie een discussie aangaan met de media. Dát is een minpunt van de huidig PSV-trainer, die overigens zelf enige tijd geleden heeft aangegeven niet al te lang meer op het trainingsveld te willen staan. Maar interesse van Liverpool had hem waarschijnlijk nog op andere gedachten gebracht. Slot is voor de Engelsen echter een betere optie.

Liverpool maakt een goede keuze met Arne Slot?

  • Ja
  • Nee
1142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie