Eerste twee namen Duitse EK-selectie op bijzondere manier onthuld

Foto: Eerste twee namen Duitse EK-selectie op bijzondere manier onthuld

Jonathan Tah en Nico Schlotterbeck mogen zich deze zomer verheugen op het EK in eigen land. De verdedigers zijn de eerste twee spelers die zeker weten bij de selectie van de Duitse nationale ploeg te horen. De DFB onthulde dat op een bijzondere manier, namelijk via de 93-jarige oma Lotti. De komende dagen worden nog meer spelers van de ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann bekendgemaakt.

Jonathan Tah en Nico Schlotterbeck weten dat ze onderdeel zijn van het EK in eigen land

De eerste twee namen werden door een bijzondere persoon onthuld, namelijk oma Lotti. Ze maakte samen met verpleegkundige en influencer Rashid Hamid de namen bekend. De verpleger ging op bezoek bij Lotti en gaf haar een Duits shirt met haar naam achterop en een taart met de foto van Tah.

Rol fans bij onthulling

Vervolgens werd ook duidelijk dat Schlotterbeck zich bij de selectie van Nagelsmann mag mogen. Volgens de Duitse krant Bild worden komende dagen nog meer spelers uit het keurkorps bekendgemaakt. Met deze aanpak wil de voetbalbond fans betrekken bij de onthulling van de selectie van Die Mannschaft. Voor onze oosterburen wordt het een extra speciale eindronde doordat de eindronde in Duitsland plaatsvindt.

Dat Tah en Schlotterbeck bij de Duitse groep horen is zeker geen verrassing. Beide verdedigers kennen een uitstekend seizoen. Tah is een basispion van het oppermachtige Bayer Leverkusen. Die Werkself kroonde zich onlangs tot landskampioen, en staat in de finales van de Europa League en DFB Pokal. Zo wordt er in Leverkusen gedroomd van de treble. Schlotterbeck is een rots in de branding bij Borussia Dortmund en speelt de Champions League-finale tegen Real Madrid.

Zie je Duitsland als een kanshebber voor de titel?

  • 100%
  • Neuh..
36+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie