Onbegrip Nagelsmann voor handsregel

Foto: Onbegrip Nagelsmann voor handsregel

Julian Nagelsmann baalde vrijdagavond flink van de uitschakeling van Duitsland. Tegenover de Duitse media ging hij onder meer in op de handsbal in de verlenging.

Geen penalty na handsbal Cucurella

Waar Mikel Merino vlak voor tijd Spanje de bevrijdende treffer bezorgde, leek Duitsland een paar minuten daarvoor een strafschop te krijgen. Jamal Musiala schoot de bal tegen de hand van Marc Cucurella aan en alle Spanjaarden vroegen om een penalty, maar scheidsrechter Anthony Taylor weigerde dit.

Sterker nog: de arbiter wilde zelfs niet naar het scherm lopen om het moment terug te zien. Volgens Taylor hield Cucurella zijn armen langs zijn lichaam en kon hij daarom niets doen aan de handsbal. Nagelsmann vroeg zich na afloop af of dit de juiste manier is om ernaar te kijken.

Nagelsmann vraagt om aanpassing regels

De hoofdtrainer sprak zich helder uit. “Ik wil niet klagen, maar ik wil wel gebruikmaken van dit podium om te pleiten voor een aanpassing van de regel die meer past bij de geest van het voetbal. Het zou fijn zijn als we kunnen evalueren wat er gebeurde bij dit moment”, aldus de bondscoach, die stelde dat de bal richting het doel ging.

“Als hij de bal het stadion uitschiet en Cucurella raakt hem met de hand, zou ik nooit een penalty willen. Maar nu gaat de bal op doel. Je zou elke situatie anders moeten beoordelen. Robots zijn al in staat om ons koffie te brengen. Dan moet het ook mogelijk zijn dat AI de baan van de bal berekent.”

Is Duitsland terecht uitgeschakeld?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, absoluut niet
705+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie