‘Feyenoord-ontploffing dreigt’

Foto: ‘Feyenoord-ontploffing dreigt’

Veel belangrijke basisspelers van Feyenoord staan in de belangstelling van grote Europese clubs, maar Arne Slot is er niet bang voor dat Feyenoord na zijn vertrek als een kaartenhuis in elkaar zal storten. De oefenmeester heeft de overtuiging dat de Rotterdammers op dezelfde voet door kunnen gaan op zijn werk, maar geeft wel een belangrijke waarschuwing af.

Slot waarschuwt Feyenoord voor leegloop

Feyenoord trad zondag tegen NEC niet met zijn beste elf aan, maar het veldspel leed er niet direct onder. Het Algemeen Dagblad kon daarin de hand van Slot aflezen, want de ‘reservespelers’ die mochten beginnen hebben volgens de krant nog niet het niveau van de vaste basisspelers.

“Of dat hoopvol is voor de toekomst? Nou, het is vooral voor ons als staf mooi”, vertelt Slot, geciteerd door het Algemeen Dagblad. “Onze overtuiging was en is om het hele elftal beter te maken. En deze jongens hebben allemaal tijd en aandacht gekregen om beter te kunnen worden.”

Feyenoord moet spelers zien te houden

Volgens Slot hoeft Feyenoord zich dan ook niet direct zorgen te maken. “Toen ik bij AZ vertrok, heb je daar ook het eerste halve seizoen nog hetzelfde voetbal gezien als daarvoor. Maar of dat hoopvol is? Feyenoord moet volgens mij vooral zorgen dat er zo weinig mogelijk spelers weggaan. Dan kunnen veel spelers dit de komende zes maanden nog wel met hun ogen dicht uitvoeren.”

Dat PSV dit seizoen boven Feyenoord uitstak, heeft volgens de oefenmeester ook met aankoopbeleid te maken. PSV haalde volgens Slot ‘vier, vijf spelers voor de basiself’, terwijl Calvin Stengs dat de enige was bij Feyenoord. “Je zag vandaag (zondag, red.) dat wij een andere keuze hebben gemaakt dan PSV. We hebben met name spelers aangetrokken voor de posities twaalf tot en met twintig.”

Verwacht jij dat Feyenoord in elkaar stort na het vertrek van Slot?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
6565+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie