Invaller Haaland draagt bij aan zege City

Manchester City heeft zondag geen punten gemorst in de Premier League. De sterrenformatie van Pep Guardiola rekende af met Nottingham Forest: 0-2.

Manchester City wint bij Nottingham Forest

Op City Ground had Manchester City het niet makkelijk, maar in de 32ste minuut nam de titelkandidaat alsnog de leiding. Een hoekschop werd door Josko Gvardiol tegen de touwen geknikt. Een zuur moment voor Nottingham Forest, dat door het uitvallen van Neco Williams net met tien man op het veld stond.

City-manager Pep Guardiola liet na ruim een uur spelen zijn topschutter Erling Braut Haaland invallen. De Noorse spits had amper tien minuten nodig om de wedstrijd in het slot te gooien. Op aangeven van Kevin De Bruyne, die ook de eerste goal voorbereidde, tikte hij zijn 21ste van het seizoen binnen.

Manchester City heeft dankzij deze overwinning de landstitel nog altijd in eigen hand. The Citizens staan tweede achter Arsenal (één punt verschil), maar hebben nog een wedstrijd tegoed.

Scoreverloop: 0-1 (32′) J. Gvardiol, 0-2 (71′) E. Haaland