‘Ajax bereikt akkoord met Farioli’

Foto: ‘Ajax bereikt akkoord met Farioli’

Ajax heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Francesco Farioli. Dat meldt De Telegraaf dinsdagochtend. Voor de Italiaanse oefenmeester ligt een driejarig contract klaar in Amsterdam.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Farioli en Ajax op hoofdlijnen akkoord over driejarig contract

Farioli heeft bij zijn huidige club OGC Nice nog een contract tot medio 2025, maar weet Ajax een akkoord te bereiken met de Fransen over een afkoopsom dan kan de oefenmeester in Amsterdam voor drie jaar tekenen meldt de ochtendkrant. De Italiaan is de derde keus voor Ajax, dat Erik ten Hag als topkandidaat had genoteerd stelt de krant en Graham Potter op twee. Beiden bleken niet haalbaar, waardoor werd doorgeschakeld naar Farioli.

“Daarbij ging Ajax niet bepaald over één nacht ijs, want binnen de club was er ook het besef dat de keuze voor de OGC Nice-coach niet zonder risico’s is en Farioli in de verste verte niet voldoet aan het geschetste profiel van een ’ervaren, liefst Nederlandse coach, met Ajax-dna’”, schrijft De Telegraaf.

“Hoe verantwoord zou het zijn om een groentje van 35 met slechts vier jaar hoofdtrainerservaring (bij Karagümrük, Alanyaspor en OGC Nice) los te laten in de Amsterdamse slangenkuil? Waar hij te maken krijgt met een gemankeerde en dus te renoveren selectie en een organisatie die eveneens op de schop moet? Terwijl er in de voorronde van de Europa League al vroeg moet worden geleverd”, vervolgt de krant.

Ajax overtuigd van vakidioot Farioli

Ajax raakte echter steeds meer overtuigd van Farioli na het zien van beelden van zijn trainingen en de manier van opbouwen en drukzetten die de trainer hanteert. “Binnen Ajax wordt hij even gedreven genoemd als Arne Slot en Erik ten Hag, in de goede zin van het woord een ’vakidioot’, die lange werkdagen introduceert om zijn spelplan en patronen in te slijpen. Daarbij zou hij volgens goed Italiaans gebruik uitgaan van een defensieve zekerheid. Gezien de 59 tegentreffers van Ajax in 33 Eredivisie-duels lijkt dat geen overbodige luxe”, klinkt het.

Uiteindelijk heeft Ajax de knoop deze week snel doorgehakt en lijkt een deal aanstaande. “Dinsdagochtend de Ajax-directie het besluit vol voor Farioli te gaan en kort daarna werd en akkoord op hoofdlijnen bereikt met de trainer, die na het in orde maken van het papierwerk nu alleen nog moet worden losgeweekt bij OGC Nice”, besluit de ochtendkrant.

Een goede trainer voor Ajax?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, wordt weer een mislukking
513+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie