‘Matchfixing in Eredivisie-ontknoping’

Foto: ‘Matchfixing in Eredivisie-ontknoping’

PSV heeft voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd tegen RKC een trip naar Ibiza gepland. Een onbegrijpelijke actie vindt René van der Gijp. De voetbalanalist vindt het vooral schandalig voor de Waalwijkers, die komende zondag hopen de nacompetitie te ontlopen. Bovendien kunnen concurrenten Excelsior en Heracles Almelo er mogelijk van profiteren mocht PSV het laten lopen.

Van der Gijp en Driessen kraken vakantiebesluit PSV

Van der Gijp noemt het bij Vandaag Inside dan ook schandalig dat PSV voor het duel met RKC nog op vakantie gaat. “Ik vind dat het niet kan als je tegen een club speelt waar het er nog toe doet. Als je tegen Almere of Sparta gespeeld had, ga dan lekker naar Ibiza, maar nu kan je het niet maken.”

Ook Valentijn Driessen sluit zich aan bij Van der Gijp en vindt dat PSV ‘het laat lopen’. “Ze wilden zo graag die records hebben. Ze hebben het tegen NEC al laten lopen en tegen FC Utrecht. Als je dan nu ook nog de eindstand van de competitie gaat bepalen, want RKC is gewoon een zwakke ploeg. Luuk de Jong moet topscorer van Nederland worden, dus die moet er sowieso drie of vier maken. Daar kan Excelsior wel van profiteren en dat hoort niet nee.”

Competitievervalsing PSV

Ook voetbaljournalist Mike Verweij liet zich maandag in de podcast Kick-Off van De Telegraaf al kritisch uit over het vakantietripje van PSV. “Ik moet wel zeggen, dat tripje naar Ibiza, en we zullen wel weer heel Eindhoven over ons heen krijgen. Maar dat dat in een seizoen gebeurt, vind ik echt knettergek. Het gebeurt vaker en ze zullen hem vast wel winnen tegen RKC: PSV heeft heel veel kwaliteiten. Ik mag ook hopen dat Peter Bosz zijn spelers gigantisch weet de motiveren voor die wedstrijd. Maar anders is het gewoon competitievervalsing.”

De Ajax-watcher stelt dat Excelsior er van kan profiteren. “Ik vind echt dat je dit niet kunt maken naar Excelsior toe. Je weet, tijdens een vakantie in Ibiza wordt er gedronken en gefeest. Dat zagen we ook al tijdens de huldiging. Dit moet je gewoon niet doen.” Feyenoord deed dat vorig jaar ook, maar toen was volgens Verweij de situatie anders. “Feyenoord heeft toen wel gezegd dat ze het lieten afhangen van andere resultaten. En als het echt heel belangrijk zou zijn voor de competitie, zouden ze het niet doen. Toen bleek dat die (laatste, red.) wedstrijd helemaal nergens meer om ging, zijn ze volgens mij alsnog gegaan. Dat vind ik wel een wezenlijk verschil.”

Moet het kunnen dat PSV naar Ibiza gaat?

  • Ja, geen probleem
  • Nee, belachelijk besluit
1065+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie