Ronald Araújo

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Ronald Araújo

Ronaldo Araújo is een Uruguayaanse centrale verdediger. De international van Uruguay speelt momenteel voor de Spaanse topclub FC Barcelona.

  • Araújo speelt momenteel voor FC Barcelona
  • De verdediger werd in 2023 Spaans kampioen
  • In 2021 won hij al de Copa del Rey
  • Araújo speelde eerder voor CA Rentistas en CA Boston River
  • Hij debuteerde in 2020 voor Uruguay

Clubcarrière

Ronald Federico Araújo da Silva werd geboren op 7 maart 1999 in Rivera, dat na Montevideo één van de grootste steden van Uruguay is. Zijn voetbalcarrière ging van start bij Huracán de Rivera. In 2016 maakte de verdediger de overstap naar CA Rentistas, waar hij zijn eerste zestien wedstrijden als professional afwerkte. Met zes doelpunten was de rechtspoot meteen opvallend productief.

Araújo koos in de zomer van 2017 voor CA Boston River als volgende bestemming. Tot en met augustus 2018 vertoonde de Uruguayaanse verdediger zijn voetbalkunsten in het tricot van deze club, waar hij 31 keer werd ingezet.

FC Barcelona

Het potentieel van Araújo werd ontdekt door FC Barcelona, dat een deal van maximaal drieënhalf miljoen euro sloot met Boston River. In Catalonië werd de Zuid-Amerikaan ondergebracht in het tweede elftal. Zijn debuut voor de hoofdmacht van de Catalanen volgde op 6 oktober 2019 in de competitiewedstrijd tegen Sevilla (4-0 overwinning). Het werd een debuut om snel te vergeten, aangezien scheidsrechter Antonio Miguel Mateu Lahoz binnen een kwartier na zijn invalbeurt genoodzaakt was om de rode kaart te tonen voor het neerhalen van een doorgebroken tegenstander.

Na zijn onfortuinlijke debuut verscheen Araújo voor enkele maanden van de radar. Gaandeweg het seizoen 2019-2020 maakte hij toch nog regelmatig zijn minuten in de A-selectie van FC Barcelona en die lijn wist hij door te trekken in daaropvolgende seizoenen. In april 2002 werd zijn verbintenis zelfs opengebroken tot de zomer van 2026. Zijn gelimiteerde transfersom? Eén miljard euro…

In duel met Eric García van Girona (Pro Shots)

Araújo passeerde in het seizoen 2022-2023 de grens van honderd wedstrijden voor FC Barcelona. In Catalaanse dienst won hij alle prijzen vooralsnog één keer: de landstitel, de Copa del Rey en de Supercopa.


Interlandcarrière

Araújo debuteerde op 13 oktober 2020 in de nationale ploeg van Uruguay, dat in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador met 4-2 ten onder ging. De centrale verdediger speelde de volle negentig minuten. Het duurde bijna elf maanden voordat hij opnieuw mocht aantreden voor de Zuid-Amerikaanse formatie van bondscoach Óscar Tabárez. Vanaf dat moment werd Araújo steevast geselecteerd, maar een blessure plaatste een streep door diens deelname aan het WK in Qatar.

Laatste update: 6 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie