‘Barcelona moet af van centrale verdediger’

Foto: ‘Barcelona moet af van centrale verdediger’

Bij Barcelona zijn ze al druk bezig met de plannen voor het komende seizoen. Plannen voor 2024/2025 worden nu al gemaakt en dat zal effect hebben op de komende transferperiodes. De Spaanse club heeft de eerste ‘aankoop’ voor volgend seizoen al binnen. Chadi Riad wordt teruggehaald vanuit Real Betis. Dit zorgt ervoor dat er iemand moet vertrekken.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Komst Riad zorgt voor vertrek bij Christensen of Koundé’

Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat Barcelona gebruik wil maken van een opvallende terugkoopoptie. Chadi Riad wordt nu verhuurd aan Real Betis. Deze club kan hem definitief aantrekken en Barcelona kan hem terugkopen voor pakweg 7 miljoen euro. De Catalaanse ploeg lijkt dit te willen doen aangezien veel mensen binnen de club de toekomst van Riad rooskleurig inzien. Het Spaanse SPORT geeft aan dat er mensen bij Barcelona vergelijkingen tussen Riad en Ronald Araújo zien.

Het Spaanse medium geeft ook aan dat de komst van Riad consequenties heeft voor de huidige selectie. Met Ronald Araújo, Jules Koundé, Andreas Christensen en Íñigo Martínez heeft Barcelona vier uitstekende centrale verdedigers. Christensen en Martínez zijn net als Riad linksbenig. Daardoor zijn het direct de grootste concurrenten voor de 20-jarige verdediger.

Martínez heeft door zijn leeftijd weinig restwaarde, waardoor hij niet zou hoeven vertrekken. Araújo zou voor 100 miljoen naar Bayern München kunnen vertrekken, maar Barcelona zou hem niet weg willen doen. Daardoor blijven Koundé en Christensen over. De Fransman is een favoriet van trainer Xavi, waardoor de kans klein is dat hij zou moeten vertrekken. Christensen was vorig seizoen nog onbetwiste basisspeler, maar is door de komst van Martínez gezakt in de pikorde. De Deen zou weer terug kunnen keren naar de Premier League.

Wie vertrekt er bij de komst van Riad?

  • Christensen gaat terug naar de Premier League
  • Araújo vertrekt naar Bayern München
  • Koundé vertrekt bij Barcelona
553+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie