Real slacht Barça in Supercopa-finale

Real Madrid is zondagavond winnaar geworden van de Supercopa de España. In Saudi-Arabië rekende de formatie van Carlo Ancelotti eenvoudig af met aartsrivaal FC Barcelona: 4-1.

Vinícius maakt een hattrick in Clásico

Barcelona-trainer Xavi Hernández zag zijn team de eerste kans van de wedstrijd noteren. Tot tweemaal toe mocht Ferran Torres aanleggen, maar de Spanjaard wist zijn team niet op voorsprong te zetten. In de zevende minuut nam Real Madrid vervolgens wel de leiding. Vinícius Júnior werd gelanceerd door Jude Bellingham, omspeelde doelman Iñaki Peña en tekende vervolgens voor de 1-0.

Real Madrid deelde in de tiende minuut een nieuwe dreun uit. De Barcelona-defensie zag er opnieuw niet goed uit en voor de tweede keer in korte tijd mocht Vinícius doeltreffend afronden. Met een simpele pass werd Rodrygo in de diepte gestuurd, waarna hij zijn landgenoot een niet te missen kans bood: 2-0. Frenkie de Jong en consorten werden daardoor gedwongen om meer ten aanval te trekken.

Vier Braziliaanse treffers

Robert Lewandowski wist de Catalanen na ruim een half uur spelen terug te brengen in de wedstrijd. Op fraaie wijze schoot de Pool de aansluitingstreffer tegen de touwen, maar zes minuten later werd de marge alweer naar twee gebracht. Vinícius werd gevloerd door Ronald Araújo en besloot te spotten met de aloude voetbalwet door de toegekende strafschop zelf te benutten: 3-1.

In de tweede helft keerde de spanning niet meer terug in Riyad. In de 64ste minuut maakte Rodrygo er zelfs 4-1 van na een povere actie van Barça-verdediger Jules Koundé. Het werd evenmin de avond van Araújo, die al geel ontving na het veroorzaken van de strafschop en zo’n twintig minuten voor tijd opnieuw geel pakte. Real Madrid kwam daardoor geen moment echt meer in de problemen.

Scoreverloop: 1-0 (7′) Vinícius, 2-0 (10′) Vinícius, 2-1 (33′) R. Lewandowski, 3-1 (39′) Vinícius, 4-1 (64′) Rodrygo

Is Vinícius de beste aanvaller ter wereld op dit moment?