Rodrygo

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Rodrygo

Rodrygo is een Braziliaanse aanvaller van beroep. In de zomer van 2019 maakte hij voor zo’n 45 miljoen euro de overstap naar de Spaanse topclub Real Madrid.

  • Rodygo speelt momenteel voor Real Madrid
  • In 2022 won hij de Champions League met de Spaanse topclub
  • De aanvaller werd tweemaal landskampioen in Madrid
  • Rodygo brak door bij Santos
  • In 2019 debuteerde hij voor de Braziliaanse ploeg

Clubcarrière

Rodrygo heeft voluit Rodrygo Silva de Goes en is op 9 januari 2001 geboren in het Braziliaanse Osacso, dat deel uitmaakt van de grootstedelijke mesoregio São Paulo. Zoals zoveel kinderen werd hij besmet met het voetbalvirus en daarmee wist hij zich in de kijker te spelen bij de jeugdopleiding van Santos. Rodrygo doorliep het traject en maakte op 4 november 2017 zijn debuut in de A-selectie (3-1 zege op Atlético Mineiro).

Rodrygo bleef maar korte tijd actief voor de Braziliaanse club. Er stonden 49 officiële wedstrijden (tien goals, vijf assists) achter zijn naam op het moment dat de aanvaller de overstap maakte naar de Spaanse topclub Real Madrid, dat daar 45 miljoen euro voor neertelde. De Koninklijke kwam de overstap al in de zomer van 2018 overeen met Santos, maar beide clubs kwamen overeen dat de speler nog een jaar in zijn thuisland actief zou blijven.

(Pro Shots)

Succes in Madrid

Rodrygo kreeg de tijd om te wennen aan het niveau van Real Madrid. In zijn eerste seizoen werd er 26 keer (zeven goals, drie assists) een beroep op hem gedaan, waar hij in zijn tweede seizoen 33 keer mocht opdraven (twee goals, acht assists). Zijn cijfermatig beste seizoen in Madrileense dienst volgde in het seizoen 2021-2022: negen goals en tien assists. Met een goal tegen Chelsea (kwartfinale) en een dubbelslag tegen Manchester City (halve finale) had Rodrygo een aandeel in het winnen van de Champions League.

Als Champions League-winnaar won Real Madrid ook de Europese Supercup en het WK voor clubteams. Rodrygo won ook twee Spaanse landstitels (2020 en 2022), de Copa del Rey (2023) en twee Spaanse Supercups (2020 en 2022) met De Koninklijke. Rodrygo besliste de Copa del Rey-finale tegen Osasuna zelf door beide Madrileense doelpunten voor zijn rekening te nemen. Zijn aandeel in dit seizoen steeg andermaal: negentien doelpunten en elf assists.


Interlandcarrière

Rodrygo debuteerde op 15 november 2019 in de nationale ploeg van Brazilië. Bondscoach Tite gunde hem een kleine twintig minuten speeltijd in de verloren oefenwedstrijd tegen aartsrivaal Argentinië (0-1). Na drie interlands verdween Rodrygo voor langere tijd uit de selectie van de Seleção, maar in 2022 maakte hij zijn comeback. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Paraguay (4-0 zege) produceerde hij als invaller prompt zijn eerste interlandgoal.

Laatste update: 6 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie