Vermoedelijke opstelling Real Madrid: Ancelotti schokt toch met wijziging

Foto: Vermoedelijke opstelling Real Madrid: Ancelotti schokt toch met wijziging

Real Madrid staat aan de vooravond van misschien wel de vijftiende Champions League-winst. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti is de grote favoriet in de finale zaterdagavond (21.00 uur) op Wembley tegen Borussia Dortmund. De Koninklijke trainde deze week in de bekende CL-formatie, met een geweldige bank en toch nog een schokkende wijziging.

Vermoedelijke opstelling Real Madrid in finale Champions League tegen Borussia Dortmund

Zaterdag om 21.00 uur is de aftrap op Wembley en dan zal Ian Maatsen in de basis staan bij Borussia Dortmund. Hij weet al dat hij de snelle Rodrygo en de opkomende Federico Valverde tegen over zich zal hebben staan. Want El Míster Carlo Ancelotti is geen man van veel veranderingen. Hij geeft vertrouwen aan de mannen die dat terugbetalen. De hiërarchie is dan ook kraakhelder in Madrid. Zelfs een Gouden Bal-winnaar gaat zonder morren op de bank plaatsnemen.

Want Luka Modric is een van de bankzitters bij Real Madrid. De man die samen met doelpuntenmaker Joselu als invaller bij allebei de doelpunten betrokken was tegen Bayern München. De bizarre remontada was van Kroatisch-Spaanse makelij. Goalgetter Joselu en de fijnbesnaarde capitano Modric kennen zich in hun rol. Dat doet ook Brahim Díaz. Deze spelers maken keer in, keer uit, vanaf de bank het verschil. Toch is dat ook telkens de plek in de Champions League waar zij starten.

Real Madrid B kan ook van Borussia Dortmund A winnen

En zo heeft Real Madrid nog wat heerlijke bankspelers. Denk maar aan het supertalent Arda Güler (ooit Ajax-target), ideale twaalfde man Lucas Vázquez en het Franse middenveldkanon Aurélien Tchouaméni. We zijn nog niet eens aan de basis begonnen of Real Madrid kan een elftal neerzetten dat ook van Borussia Dortmund kan winnen.

Achterin in de basis tegen Dortmund zien we gelijk dé wissel. Thibaut Courtois staat in het doel. Het hele jaar en de hele Champions League-campagne dus ook, was hij geblesseerd. Eerst zijn linkerkruisband, toen zijn rechter (waar hij al eerder last van had). De Belgische keeper knokte zich wonderbaarlijk, als een echte Real-remontada, terug en staat onder de lat. In LaLiga heeft hij in 4 duels (4 keer de nul) gelijk laten zien dat hij er staat. Het was niet genoeg voor een plek bij België op het EK, maar dat komt door onenigheid tussen hem en bondscoach Dominic Tedesco. Courtois is terug en roept in de Spaanse media dat hij weer klaar is voor de finale.

Wordt held van Saint-Denis ook held van Wembley?

Het Belgische ijskonijn was twee jaar geleden dé uitblinker in de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool (1-0). Hij hield bal na bal tegen en dreef Sadio Mané en Mo Salah tot wanhoop. Courtois is daarom mits fit altijd een zekerheidje voor Ancelotti. Een Belgisch zekerheidje waar hij graag zijn principes van never change a winning team voor aan de kant zet. Daar komt bij dat Andriy Lunin grieperig is en waarschijnlijk niet op tijd topfit is. De Oekraïense doelman verving Courtois met verve, maar schutterde ook een enkele keer. Courtois was de held van Saint-Denis en wil de held van Wembley worden.

Net als Vinícius Júnior, de winnende doelpuntenmaker in Parijs destijds, en nu de grote man en favoriet voor de Ballon d’Or. Hij staat uiteraard vanaf links in de basis. Achter hem Jude Bellingham. Terug naar de verdediging. Daar zien we op rechts de bekende ervaren spelers: Daniel Carvajal, Antonio Rüdiger en Nacho. Op links mag Ferland Mendy weer zijn opwachting maken. Het bekende controlerende middenveld bestaat uit de afscheidnemende Toni Kroos en het grote Franse talent Eduardo Camavinga.

Hiermee moet Real Madrid het doen. Een selectie om van te smullen met een basiself die helemaal in elkaar is gespeeld. De vraag is alleen of Courtois er gelijk ook op Champions League-niveau en finaleniveau staat. Aan vertrouwen geen gebrek, zo laat hij merken in een interview met AS. “Ik zal de bekende Thibaut zijn en misschien nog wel beter.”

Vermoedelijke opstelling Real Madrid tegen Borussia Dortmund (1-4-1-2-1-2):

Courtois; Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy; Kroos; Valverde, Camavinga; Bellingham; Rodrygo, Vinícius Júnior.

Hoe sterk is deze Real Madrid-opstelling?

  • Ongelooflijk sterk, op elke positie een betere speler dan bij Dortmund
  • Sterk
  • Niet sterk genoeg om de finale te winnen
  • Heb vele sterkere opstellingen gezien
1087+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie