Ian Maatsen

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Ian Maatsen

Ian Maatsen is een Nederlandse linksback met Surinaamse roots. Sinds de zomer van 2018 staat hij onder contract bij Premier League-club Chelsea, dat hem in januari 2024 uitleende aan Borussia Dortmund.

  • Maatsen speelt momenteel voor Borussia Dortmund
  • In 2024 werd hij op huurbasis overgenomen van Chelsea
  • De linksback werd eerder uitgeleend aan Charlton Athletic, Coventry City en Burnley
  • In de jeugd speelde hij voor Feyenoord, Sparta Rotterdam en PSV

Clubcarrière

Ian Ethan Maatsen werd op 10 maart 2002 geboren in Vlaardingen. De neef van voetballers Dalian en Darren Maatsen begon hier zijn carrière bij amateurclub SV CWO. Zijn potentie werd ontdekt door Feyenoord, maar mede vanwege zijn geringe lengte werd hij in 2013 te licht bevonden. Via stadgenoot Sparta Rotterdam kwam de rechtspoot opnieuw terecht bij een topclub: PSV.

Debuut bij Chelsea

In de zomer van 2018 maakte Maatsen de overstap van PSV naar Chelsea. Hij maakte hier op 25 september 2019 zijn professionele debuut in de League Cup-wedstrijd tegen Grimsby Town (7-1 overwinning). Manager Frank Lampard gunde hem 24 minuten voor tijd een invalbeurt. Zijn debuut in Engeland smaakte natuurlijk naar meer, maar in de daaropvolgende seizoenen kwam hij niet meer in actie voor de hoofdmacht van The Blues.

Chelsea besloot Maatsen in de zomer van 2020 voor het eerst in de verhuuretalage te plaatsen. De linkervleugelverdediger koos uiteindelijk voor League One-club Charlton Athletic, waar hij 35 officiële wedstrijden mocht opdraven. Op 2 april 2021 maakte hij met zijn eerste doelpunt als profvoetballer het verschil in de uitwedstrijd tegen Doncaster Rovers (0-1).

(Pro Shots)

In de seizoenen 2021-2022 en 2022-2023 werd Maatsen opnieuw uitgeleend. Bij Coventry City (42 wedstrijden, drie doelpunten) en Burnley (42 wedstrijden, vier doelpunten) mocht hij bagage opdoen in het Championship. De Nederlander keerde in de zomer van 2023 terug naar Chelsea. Onder de nieuwe manager Mauricio Pochettino mocht Maatsen op 14 augustus van dat jaar voor de tweede keer invallen in Londense dienst en het betrof meteen een prachtig Premier League-affiche: Liverpool-thuis (1-1).

Borussia Dortmund

In januari 2024 werd Maatsen opnieuw uitgeleend door Chelsea. De linksback werd ditmaal voor een half jaar ondergebracht bij Borussia Dortmund, waar hij zijn Bundesliga-debuut vierde met een 0-3 zege op SV Darmstadt 98.

Laatste update: 12 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie